fbpx
SPREJMI POGUMNE ODLOČITVE! Nefiks karierni dan 2019

| Mreža KROJ

Na Zavodu Nefiks že tradicionalno prirejamo Nefiks karierni dan, ki bo letos potekal 7. 2. 2019 v sklopu Kariernega tedna Mreže KROJ. Dogodek je namenjen dijakom, staršem in pedagoškim delavcem. Nefiks karierni dan se je osnoval z namenom, da mladim širi karierna obzorja prihodnosti in odpira vpogled v trg dela. Z letošnjim geslom “POGUMNE ODLOČITVE” želimo mladim sporočiti, naj se ne bojijo sprejeti svoje poklicne odločitve in jim predstaviti različne poti do podobnih poklicev.

 

Talentiran banner KARIERNI DAN 2019

 

“Razvijite talent, delite na seb,
ostante strpni ne živite za moment,
čaka vas uspeh, nabirite si znanje,
faks je sam pot, da živite svoje sanje.”
(Zlatko - Čaka vas uspeh!)

 

Aktivnosti in osrednji dogodek v predsedniški palači

Na ta dan bodo potekale različne karierne aktivnosti na kar 40-ih srednjih šolah po Sloveniji. Izvedle se bodo delavnice “Pogumne odločitve”, okrogle mize z bivšimi dijaki, ki so sedaj uspešni v svojih poklicih, ter predvajal se bo motivacijski video. Osrednji dogodek Nefiks kariernega dne se bo pričel ob 10.30 uri v predsedniški palači s častnim pokroviteljem dogodka - predsednikom države, Borutom Pahorjem ter z gosti - inženirko leta 2018, Dora Domajnko, ki ni le magistrica elektrotehnike, vendar tudi zagrizena športnica in glasbenica (inzenirka-leta.si, 2019), inženirko Jagodo Tančica, nominiranko za inženirko leta 2018 in inženirko varilstva v podjetju Akrapovič, mag. Jožetom Torkarjem, predsednikom projekta Inženirke in inženirji bomo, Mihom Majetičem, ki je kot dijak je sodeloval v projektu Calypso, danes pa je študent Fakultete za računalništvo in informatiko ter soustanovitelj Zavoda 4040, ki preko tehnike uvaja v inoviranje in podjetnost ter Gašperjem Logarjem iz Gimnazije Kranj, ki bo moderator pogovora. 

Obisk kariernih središč

Svoja vrata dijakom odpirajo v sodelovanju z Zavodom Nefiks tudi Karierna središča Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje. Dne 7. 2. 2019 bo kar 16 Kariernih središč nudilo informacije glede načrtovanja in vodenja kariere ter o trgu dela, prav tako pa se dijaki lahko dogovorijo za profesionalno karierno svetovanje.

Prijavnico za udeležbo v kariernih središčih najdete TUKAJ.

N karierni dan 450x450

 
Za dodatne informacije ali vprašanja se lahko obrnete na Veroniko Simončič (veronika.simoncic@nefiks.si) ali Tjašo Jerman (tjasa.jerman@nefiks.si).

Foto: Zavod Nefiks

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00