fbpx
Karierni sladoled

| Karierni klubi

Dijakinje, ki karierni klub obiskujejo v Vipavi, so dobile priložnost, da o njenem delu v podjetju Incom, spregovorijo s tehnologinjo v razvoju, Matejo Furlan. Zanimalo jih je, kakšne so možnosti in priložnosti na področju gospodarstva za dekleta. Izvedele so, da je pot od zamisli do sladoleda, ki ga podjetje v glavnini izvaža na tuje trge dolga, zanimiva a skrbno načrtovana. Gospa Mateja jim je zaupala, da je njihova glavna sezona pomladi in do konca poletja, trenutno pa že izdelujejo izdelke za božični čas.

Karierni sladoled 2
Seznanila jih je s svojo zanimivo karierno potjo, ki je vključevala tudi poslovne obiske v tujini, pot jo je zanesla celo do partnerjev oz kupcev v Avstraliji. Med tem, ko je včasih imela sama več opravka s strankami in dobavitelji, je skozi specializacijo podjetja prevzemala bolj specifične vloge in naloge. Navdušena dekleta so povedala, da sedaj veliko bolje razumejo, kaj nekdo na takšnem delovnem mestu počne,

Katarina pa pravi:" V podjetju Incom sem izvedela veliko novega, predvsem o tem kako kemijski tehnolog pripomore, da nastane (moj najljubši) sladoled",

Zala dodaja: " Dobila sem priložnost podrobneje spoznati poklic inženirke, kar mi je razširilo obzorja in mi bo pomagalo pri izbiri nadaljne usmeritve".

 

Karierni sladoled 1V nadaljevanju so veliko koristnih kariernih informacij prejele še od Tima Rozmana s kadrovskega oddelka. Med drugim je predstavil delo različnih profilov, tako tehničnih in naravoslovnih, kakor tudi družboslovnih smeri, ki so lahko kot dobri tržniki za podjetje zelo pomembni. Ponudil jim je priložnost, da se z vprašanji in pobudami še naprej obračajo nanj, ob preizkušanju nove vrste sladolednih palčk pa predstavil tudi možnosti kadrovskega štipendiranja.

Julija je po pogovoru dejala: "Zdela se mi je zanimiva izkušnja, saj smo spoznale delovanje podjetja in kako pomembno vlogo ima vsak izmed poklicev v takem podjetju".

Na Zavodu Nefiks nas veseli, da se je podjetje Incom na našo pobudo velikodušno odzvalo in mladim tako poglobljeno predstavilo priložnosti, ki se jim odpirajo na živilskem in drugih področjih.

Karierni klub Vipava
***
Če si tudi ti želiš, da bi tudi na tvoji šoli izvajali karierni klub, nam piši na sanja.dominkovic@nefiks.si in dogovorili se bomo kdaj pričnemo ;).


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00