fbpx
Za odgovorne in zavzete se zagotovo najde prava priložnost

| Z žebljico na glavico

Z Nefiksom sem se prvič srečala med študijem, ko je ena od kolegic predstavljala svojo prasko na projektih Zaposlitveni torek in Podjetni petek. Ideja povezovanja študentov in podjetij se mi je zdela zanimiva in predvsem potrebna za lažjo odločitev glede karierne usmeritve, saj med študijem nisem imela te priložnosti. Ekipi Nefiksa sem se takrat bolj kot zaradi namernega nabiranja izkušenj pridružila, ker sem verjela v idejo povezovanja, informiranja in opolnomočenja mladih pri iskanju prve zaposlitve.

Klara ZavrlNa Nefiksu so imeli v tistem času zamisel o zaposlitvenih klubih, kjer bi povezali izkušene upokojene kadrovike z mladimi iskalci prve zaposlitve, ki bi jim lahko predali svoje dragoceno znanje in izkušnje. Kot vodja projekta Služba me-ne išče sem poskrbela za vzpostavitev klubov po celi Sloveniji, nabor kadrovikov in udeležencev, koordinacijo in komunikacijo, izvajanje kariernih delavnic, poročila in stik z mediji. Udeležila sem se tudi nekaj mednarodnih izmenjav.

Z vsem, kar sem počela na Nefiksu, sem se srečala prvič, zato sem še danes hvaležna ekipi, da mi je zaupala to odgovornost. Pridobila sem neprecenljive izkušnje s projektnim vodenjem, spooznala sem delo v nevladnem sektorju in hkrati dobila vpogled tudi v zasebni sektor. Spoznala in povezala sem se z različnimi ljudmi, z nekaterimi smo še danes v stiku, bodisi zasebno ali pa poslovno. Predvsem pa je bilo zame ključno spoznanje, da se bo za mlade, ki so odgovorni, zavzeti, samoiniciativni in vztrajni, zagotovo slejkoprej našla prava priložnost, kljub neizkušenosti ali pa pridobljeni izobrazbi, za katero se zdi, da pri iskanju zaposlitve ne predstavlja nobene dodane vrednosti. Kar je pomembno, je to, da si z ozkoglednim razmišljanjem in črnogledostjo ne zapiramo možnosti in priložnosti za učenje ter nabiranje izkušenj.
 
Zagotovo mi bodo za vedno ostali v spominu trenutki, ko je kateri od udeležncev dobil zaposlitev. Zavedanje, da smo kot ekipa pripomogli k temu, bodisi ga spodbudili k razmišljanju o drugačnem pristopu, možnostih zaposlitve ali pa k samostojni poti, je bil navdihujoč občutek, ki me je vedno znova navdal s prepričanjem, da smo sami tisti, ki smo odgovorni za svoj uspeh, in da se vedno da, če je le dovolj volje. Ponosna sem na to, da je projekt zaživel in se toliko časa obdržal ter na vse uspehe in zaposlitve, h katerim je v teh letih pripomogel.

Klara Zavrl
mladiinkompetentni


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00