Nefiks
Sobota, 21 September 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Zakaj mladi na Evropske volitve?

V sredo, 27. 2., smo se Žan Boc, Matija Jesenko, Matej Kavčnik in Ciril Cerovšek v imenu Zavoda Nefiks udeležili javne tribune z mladimi »Zakaj mladi na Evropske volitve?« Tribuna je bila del Projekta Aktivno državljanstvo, s katerim se poskuša povečati družbenopolitično vključenost državljanov ter odpreti prostor dialoga in razprave v Državnem zboru z različnimi družbenimi skupinami.

JavnaTribua 2O dani temi, so januarja svoje poglede že predstavili aktualni slovenski poslanke in poslanci v Evropskem parlamentu, sedaj pa se je o tej temi razpravljalo tudi s slovenskimi mladinskimi organizacijami. Tribuna je bila organizirana v sodelovanju z organizacijami Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije, Mladinska mreža MaMa, Sindikat mladih plus in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

JavnaTribua 1V drugi izmed treh razprav sva se oglasila tudi Žan Boc in Ciril Cerovšek ter podala vsak svoj pogled na temo.
Žan je poudaril pomembnost dobrih informacij, pomembnost objektivnih resnic ter vlogo objektivnih medijev v demokraciji, saj se preko njih oblikuje javno mnenje. Za nepristranske informacije se ne bi mogli zanašati le na medije, ki se financirajo iz oglasov in »clickbaita«, temveč bi morali za njih biti  pripravljeni tudi kaj odšteti.

Sam pa sem poudaril, da bo za strukturne spremembe in razporejanje evropskih sredstev bolj v prid mladim nujno, da se več mladih udeleži evropskih volitev. Če bo evropski poslanec videl, da npr. 50 % njegove volilne baze mlajše od 35 let, bo gotovo spremenil oz. prilagodil stvari, ki jih bo v Evropskem parlamentu podajal naprej.

Tako da vsi mladi nujno na Evropske volitve!

Ciril Cerovšek