fbpx Nefiks
Sreda, 3 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Danes sem ponosna podjetnica

Nefiksu sem se pridružila kot prostovoljka. Organizirala in vodila sem prve Hitre karierne zmenke v Novi Gorici. Dogodek se je odvijal v Mestni občini Nova Gorica. Glavni organizator dogodka je bil Zavod Nefiks v sodelovanju z ZRSZ, Obrtno zbornico Nova Gorica in Gospodarsko zbornico Nova Gorica. Dogodek je bil izpeljan kot karierno srečanje za mlade iskalce zaposlitve s potencialnimi delodajalci iz lokalnega okolja.

Adriana LorenzuttiMoje sodelovanje se je nadaljevalo še v okviru pisanja priročnika Pravno-finančna pismenost, s katerim sva s soavtorico Andrejo Ferjančič poskusili mladim približati pravne in finančne vidike za lažji vstop na trg dela. Nadalje sem v Novi Gorici organizirala različne delavnice v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, s katerimi smo udeležencem s pridobljenim neformalnim izobraževanjem povečali možnosti zaposlitve v lokalnem okolju. Nastopala sem tudi kot samostojna predavateljica za pravno področje v različnih krajih po Sloveniji.

Nefiks mi je pomagal razviti organizacijske in vodstvene kompetence, brez katerih bi danes s težavo nastopala na trgu dela.
Sodelovanje z Zavodom Nefiks iskreno priporočam vsem mladim, ki se zavedajo, da je iskanje zaposlitve proces, in si želijo pridobiti dodatne kompetence za lažji vstop na trg dela.
Moja izkušnja sodelovanja z Zavodom Nefiks je očitno pripomogla k mojemu kariernemu napredku, tako da sem danes ponosna podjetnica, direktorica pravne pisarne Lorenzutti, ki se ukvarja s tremi ključnimi področji, ki so odškodninsko pravo, varstvo osebnih podatkov in čezmejno svetovanje Slovenija-Italija.

Adriana Lorenzutti
mladiinkompetentni