fbpx
Naše karierne herojke

| Karierni klubi

Nagradni natečaj #karierniheroji smo zaključili z izletom za naše zmagovalke. Dekleta so vzpostavila svoj Youtube kanal ter raziskovala svoje poklicne možnosti, prepričal pa nas je ravno njihov napredek in razvoj tekom tekmovanja.

Dekleta Srednje šole Postojne Anela Abdić, Nina Petrc, Sara Ljepojević, Sara Lišinović, Andreja Fistonić in Ana Arsenić so se kot zmagovalke natečaja #karierniheroji udeležile izleta v Gardaland.

IMG 20190625 132652

Namen natečaja, na katerem so sodelovale in si s skupino Kam po gimnaziji iz Gimnazije Ledina delijo prvo mesto, je trojen:

  1. Z metodo digitalnega mladinskega dela mladi pridobite digitalne kompetence. Glede na to, da ne upravljate zgolj lastnega profila, ampak skupinskega, spoznate ključne karakteristike poklica upravljalca družbenih omrežij, Zavod Nefiks pa vam na tem področju priskrbi usposobljenega mentorja.
  2. Vsebina, ki temelji na kariernem razvoju in poklicnem odločanju mladih, vas usposablja za odgovorno in pogumno odločanje za nadaljnje izobraževanje in načrtovanje kariere.
  3. Na tak način mladi k razmisleku o njihovih izbirah motivirate svoje vrstnike, ob enem pa jih informirate o možnostih in priložnostih, ki jih morda sami ne poznajo, npr. o manj znanih poklicih v gospodarstvu, o poklicih prihodnosti …

Zmagovalke so skozi odkrivanje svojih potencialnih poklicnih možnosti vzpostavile Youtube kanal Nutrix, v katerem so opisale, kam se lahko, kot dijakinje srednje medicinske šole, razvijajo in izobražujejo za različne poklicne možnosti.

Dekleta so pod mentorstvom Zavoda Nefiks samostojno izbirale tematike, snemale aktivnosti, montirale prispevke in poskrbele za objave. Pri tem so se naučile veliko o timskem delu, razporejanju nalog in časa ter sami vsebini. Čestitamo za njihov trud in verjamemo, da bodo na svoji karierni poti zelo uspešne.

Za dobro sodelovanje pa se zahvaljujemo tudi Srednji šoli Postojna in gospe Anici Emili Podboj.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00