fbpx
PSSS! novičnik z ZGODBAMI NAŠIH PROSTOVOLJCEV

| Projekt PSSS!

Pred vami je deseti PSSS! novičnik, tokrat vključuje zgodbe naših prostovoljcev, ki govorijo o tem, kaj so počeli v zadnjem letu.

Novičnik je v PDF obliki dostopen TUKAJ.

psss

Nekaj poudarkov iz PSSS!

Slovenska filantropija

julij psss filantropija"Prostovoljka Slovenske filantropije sem že 7 let. Sem upokojena učiteljica slovenščine v osnovni šoli, zato svoje znanje jezika predajam naprej tujcem. Udeleženci skozi leta prihajajo in odhajajo, letos sem imela spet prijetno skupino, nekaj jih je bilo še od prej in nekaj novih. Dobivali smo se vsako sredo dopoldne za tri ure, lepo mi je bilo z njimi."
Fani, 68 let

Zavod Voluntariat

julij psss voluntariat"Moja prostovoljska pot pri Zavodu Voluntariat se je začela junija 2018, ko sem opravljala svojo evropsko prostovoljno službo na Portugalskem. Po dobrem tednu vrnitve domov pa sem že skočila na prvo Voluntariatovo pustolovščino – na trening trenerjev na Češkem. Tu smo se s skupino 8 ljudi iz Slovenije in 8 iz Češke urili kot trenerji na področju mladinskega dela ter se ob številnih novih metodah učenja neizmerno zabavali."
Erika, 30 let

Zavod Nefiks

julij psss nefiks"Za Nefiks mi je povedala prijateljica, ki je bila na tem zavodu zelo aktivna. Opisala mi je dejavnosti, ki jih izvajajo.
Ko me je povabila, da se pridružim projektu Kolegice kot vodja skupine v Škofji Loki, nisem veliko razmišljala in sem priložnost z veseljem zagrabila. Kot prostovoljka sem prevzela vodenje projekta Kolegice v Škofji Loki, kar je vključevalo promocijo projekta v lokalnem okolju, zbiranje udeleženk, vodenje posameznih srečanj Kolegic, pomoč udeleženkam pri iskanju mentoric in pomoč pri načrtovanju njihovih projektov, vodenje izpeljave skupnega dogodka, priprava člankov o aktivnostih, skrb za administracijo in predstavljanje projekta Kolegice v širšem lokalnem okolju."
Lucija, 28 let

ZPM Ljubljana Moste-Polje

julij psss zpm moste polje"Za ZPM-jev projekt Večgeneracijski center Skupna točka sem izvedela preko prijateljice in ostajam tu prostovoljka že drugo šolsko leto. Moja želja je dokončati magistrski študij socialne pedagogike in se zaposliti kot socialna pedagoginja v vzgojno-izobraževalnem zavodu. Prostovoljstvo mi je dalo ogromno izkušenj, znanja, novih poznanstev, izzivov in lepih trenutkov. Za opravljanje prostovoljstva sem se sprva odločila zaradi želje, da preizkusim študijsko znanje v praksi in pridobim uporabne izkušnje."
Irena, 23 let

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

julij psss drpd nm"S prostovoljstvom v tujini sem se srečal v okviru Evropske prostovoljne službe (EVS – European Voluntary Service), za prostovoljstvo v Sloveniji pa sem se odločil zaradi slovenskih korenin. Slovenijo poznam že od prej in vedno sem si želel, da bi tu lahko tudi delal in bival, ne pa samo pripotoval na krajše obiske. Pri DRPD delam z otroki na Dnevnih centrih."
Miroslav, 24 let

 

****
Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za javno upravo.

mju logo

psssLOGO


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00