fbpx Nefiks
Petek, 18 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mlade ženske na trgu dela - rezultati ankete

V okviru projekta Kolegice je bila v maju 2019 izvedena anketa Mlade ženske na trgu dela, na katero je odgovorilo več kot 500 mladih žensk, starih med 20 in 35 let. Za razširjeno ciljno skupino od 20 do 35 let smo se Kolegice odločile tudi na podlagi tega, da se na Zavod Nefiks obrača generacija mladih žensk 30+, ki menijo, da so po krivici izpadle iz vseh ukrepov Jamstva za mlade, da so bile žrtve recesije in da imajo na trgu dela zaradi tega še vedno slabše možnosti. Anketa je dejansko pokazala slabše stanje na marsikaterem področju v tej starostni skupini.

kolegice

Več o izsledkih ankete na tej povezavi, ki jih lahko prenesete v pdf obliki tukaj.

Z anketo smo želeli preveriti, kako mlade ženske občutijo prehod na trg dela, s kakšnimi izzivi se ob tem soočajo, kje vidijo morebitne ovire za svoj napredek, kako jih premagujejo, videti pa tudi, če se je situacija v času recesije za mlade ženske zares izboljšala. Rezultati so zanimivi, komentarji udeleženk pa odslikajo in ilustrirajo grafične prikaze.

Anketa ni nastala na podlagi reprezentativnega vzorca, a zagotovo več kot 500 anketirank zagotavlja vpogled v občutenje in razmišljanje generacije mladih žensk, ki ga ne moremo zanemariti.

V anketi lahko med drugim izveste tudi:

Komentar k rezultatom ankete sta podala tudi Sindikat Mladi plus in Inštitut za proučevanje enakosti spolov.

***
Projekt Kolegice financira Urad za mladino - MOL in URSM.

MOL logo 250pxlogo ursm