fbpx
Jezikovni tabor, vprašaš? Takole smo preživeli prvega to poletje

| Jezikovni klubi

Med 15. in 19. 7. 2019 smo se s španskimi jezikovnimi klubi odpravili na slovensko obalo, kjer smo skupaj z Javijem in Davidom, ESE prostovoljcema iz Španije, organizirali španski jezikovni tabor.

V prostorih Mladinskega EPI centra smo obogatili naš besedni zaklad, spoznavali špansko glasbo, se preizkusili v pripravi tradicionalnih španskih jedi ter obujali spomine na naše prve stike s španskim jezikom in kulturo. Ponavadi so le-te predstavljale španske telenovele, ki so se v popoldanskih urah vrtele na naših TV zaslonih. Ker pa nismo želeli samo “razpravljati” o tem. kaj mora imeti vsaka dobra telenovela, ampak smo hoteli pridobljeno znanje španščine tudi uporabiti, smo napisali lastne telenovele in jih posneli s pomočjo naših mobilnih telefonov. Pri tem je med drugim nastala Telenovela gatitas.

Da pa smo se lažje vživeli v naše vloge in se počutili kot pravi zvezdniki, smo izvedli najrazličnejše aktivnosti. Ena izmed njih je bila Who am I?, pri kateri smo postali španski zvezdniki, ki na novinarski konferenci odgovarjajo na vprašanja zbranih novinarjev (ostalih udeležencev), pri čem smo morali najprej ugotoviti, katera špansko-govoreča oseba sploh smo. Pri tem nismo napredovali samo v postavljanju vprašanj, ampak smo preizkusili tudi naše improvizacijske sposobnosti, ki so nam še kako prav prišle pri delavnici improvizacije, kjer smo se vživeli v najrazličnejše vsakodnevne situacije.

spanski tabor julij 01

Ker pa se na španski televiziji ne predvajajo samo telenovele, sta nam Javi in David pripravila v večernih urah kviz, pri katerem smo spoznali in tekmovali v španskih razvedrilnih oddajah. Ena izmed njih je bila BOOM!, pri kateri kandidati preizkušajo svojo splošno razgledanost v tekmi s časom. Za dodatno napetost pa poskrbi bomba, ki jo kandidati detonirajo s tem, da poiščejo pravilen odgovor na zastavljeno vprašanje.

Za konec pa smo si skupaj s sporočili, ki smo jih pustili drug drugemu na rumenih listih papirja, izmenjali naše avtograme, ki nam bodo služili kot razglednice in lep spomin na naše špansko druženje.

spanski tabor julij 02

In še pomembna novica za vse, ki bi si tudi sami želeli preživeli poletje v španskem duhu in spoznali ESE program ( tudi to sta nam Javi in David predstavila)!

Še vedno se lahko udeležite Španskega tabora na Gorenjskem: 23.8. - 25.8. - informacije in prijava,
ali pa se udeležite Nemških jezikovnih dni v Beli krajini: 26.8 - 28.8. - informacije in prijava.

 

***

Projekt podpira:
URSM logo 300px SL european solidarity corps LOGO CMYK

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00