fbpx
[prejeli smo] Nacionalni mesec skupnega branja 2019 - povabilo k sodelovanju

| Prejeli smo

Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB) je nacionalna pobuda, ki spodbuja bralno aktivnost. Letošnji, drugi NMSB 2019 bo potekal med 8. septembrom (mednarodni dan pismenosti) in 13. oktobrom (zaključek tedna otroka).

Lanskoletni NMSB 2018 je zaznamovalo več kot 700 dogodkov po celi Sloveniji in širše. Uspeh dogodka je dal zagon za nadaljevanje akcije ter odločitev, da bo NMSB postala vsakoletna nacionalna pobuda za skupno branje. Tako tudi to leto organizatorji in pobudniki vabijo organizacije, da se pridužijo nacionalni kampaniji ter objavijo svoj dogodek na spletni strani NMSB 2019, posameznike pa toplo vabijo k udeležbi.

NMSB19 vabilo

Letos se NMSB pridružuje evropski bralni kampanji EURead (Evropa bere), ki povezuje že obstoječe bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom dviga zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. Skupni cilj kampanje je dati vsakemu državljanu možnost postati bralec in polno sodelovati v evropski družbi. Podpis zaveze o aktivnem podpiranju prizadevanja za boljšo pismenost bo potekal 9. septembra, na nacionalnem strokovnem posvetu Bralnega društva Slovenije, uradnem začetku NMSB 2019.

Skladno z enim od ciljev pobude EUReads / Evropa bere pa vas že zdaj pozivajo, da se jim pridružite pri 15 minutah branja ali glasnega branja na dan.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00