fbpx
5 razlogov, zakaj je lahko delo od doma boljše, kakor ste mislili!

| Nefiks karierne rešitve

Delo od doma v splošnem omogoča delo posameznikom, ki zaradi zdravstvenih razlogov, varstva bolne osebe, težav s prevozom ali delom v timu ne morejo delati v navadnem delovnem okolju,  kot je pisarna. V teh dneh pa je delo od doma eno izmed ključnih ukrepov za preprečevanje širjenja novih okužb. Tovrstna oblika dela ima poleg omejitve kontaktov, s katerimi bi sicer prihajali na delovnem mestu, tudi druge pozitivne učinke. Imamo pet razlogov, zakaj je lahko delo od doma boljše, kakor ste mislili!

NKR 5 razlogov za delo od doma

➡️ Pravila v pisarni postavljate sami.
Čeprav gre za zelo prožno obliko zaposlitve, delo od doma od vas zahteva profesionalnost in veliko mero samodiscipline. Vsak, ki je primoran svoje delo opravljati iz domačega naslonjača, se mora dobro organizirati. Sledite redu, kdaj boste vstajali, se uredili, jedli in kdaj delali, ter kdaj boste z delom zaključili.

➡️ Prihranili boste čas in denar.
Drži, da boste verjetno z delom od doma porabili več električne energije in internetne povezave, vendar pomislite, koliko bi sicer zapravili z lastnim ali javnim prevozom na delo. Prav tako najverjetneje več denarja zapravite za obrok, saj zaradi omejenega časa posegate po hrani iz trgovine ali celo restavracije. Da o kavah iz avtomatov sploh ne govorimo. Čas je denar. Koliko vam je prihranjeno ob jutranjih konicah v prometu in nepotrebnem motenju vaših sodelavcev vsakih pet minut?

➡️ Ste sam svoj šef.
Delo od doma je fleksibilno in ni vezano na tradicionalni urnih od 8. do 16. ure, ampak si urnik razporejate sami. Poskrbite le, da je delo vselej narejeno.

➡️ Razvijate svoje spretnosti
Delo od doma pomeni, da nimate na voljo vsega znanja ki vam ga posredujejo sodelavci. Večino stvari boste morali opraviti sami, vključno s sprejemanjem odločitev in prevzemanjem odgovornosti za njihove posledice. Domača pisarna je torej super priložnost da postanete neodvisni.

➡️ Vaše počutje se izboljša
Utesnjujoče okolje, ki ga službeni prostor predstavlja mnogim, ima lahko številne posledice za vaše zdravje. Delo od doma je v tem smislu super način razbremenitve, ki vam omogoča opravljanje dela, ki vas veseli, brez da bi vam šef veš čas visel nad glavo. S tem se boste tudi bolje počutili in prepoznali pomen lastne sreče in notranje izpolnjenosti. 

Managarji družbenih omrežij svojo delo pogosto opravljajo od doma! Če si mlad in aktiven iskalec zaposlitve, potem te bo usposabljanje v okviru Nefiks kariernih rešitev morda zanimalo. Več informacij o usposabljanju najdeš TUKAJ.

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00