fbpx
Ljubljana mesto učenja

| Nefiks karierne rešitve

Ljubljana mesto učenja je spletna platforma, ki na enem mestu združuje raznolike (neformalne) učne priložnosti za mlade in jim omogoča, da zase na enostaven način odkrivajo učne priložnosti v Ljubljani in jih tudi koristijo. Svoje učne dosežke pa obeležijo z digitalnimi učnimi značkami.

city of learning 500 green

V okviru projekta Nefiks karierne rešitve pripravljamo spletno stran, ki bo omogočila vsem mladinskim organizacijam, ki se ukvarjajo z beleženjem neformalno pridobljenih kompetenc, da se predstavijo.

Ena od platform, ki bo prav tako prisotna na naši spletni strani bo tudi platforma »Ljubljana mesto učenja«. Gre za platformo, ki na enem mestu združuje raznolike (neformalne) učne priložnosti za mlade in jim omogoča, da zase na enostaven način odkrivajo učne priložnosti v Ljubljani in jih tudi koristijo. Svoje učne dosežke pa obeležijo z digitalnimi učnimi značkami.

Ker si v timu TiPovej želijo, da je ponudba učnih izkušenj aktualna in smiselna za mlade, izvajajo raziskavo o interesih, zanimanjih ter prioritetnih učnih področjih med mladimi.

Raziskavo najdete na tej povezavi, vaše odgovore zbirajo do 31. maja.

Anketni vprašalnik


Ljubljana city of learning screenshot 500px

Še nekaj besed o Ljubljana mesto učenja

Spletna platforma je nastala v okviru mednarodnega projekta Povezana mesta učenja, kjer sodeluje tudi Zavod TiPovej! in Mestna občina Ljubljana - Urad za mladino.

Mladi, ki živijo, delajo, študirajo v ali redno obiskujejo mesto, bodo dobili dostop do spletne platforme, ki temelji na določenem geografskem območju, ter vseh njenih funkcij - vključno z interaktivnim zemljevidom, učnimi playlistami (angl. learning playlists) in digitalnimi značkami. Ko bodo različne učne priložnosti zbrane na enem mestu, bodo mladi imeli pregled nad vsemi priložnostmi, ki jim jih njihovo mesto ponuja.Na ta način bodo tudi njihove učne poti postale bolj ciljno orientirane, njihova učna mobilnost pa bolj fleksibilna.

Ko bo platforma delovala, bo mladim omogočala, da:
- brskajo po zemljevidu Ljubljane kjer bodo mapirani posamezni ponudniki izobraževanj in njihove učne priložnosti;
- sledijo že oblikovanim učnim playlistam ali pa oblikujejo svoje; ter so za svoje dosežke nagrajeni z digitalnimi značkami.


2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00