fbpx
Slam poezija

| InterArts: Youth Communities for Social Inclusion

Poezija? Nastopanje? Osebna izpoved? Ali družbena kritika? Rima? Freestyle besedilo?

2020 interarts slam vabilo 550px 3

Vse to je združeno v slam poeziji, ki jo definiramo kot izpovedno umetniško obliko, ki izraža posameznikov pogled na svet, na družbene razmere, na odnose med ljudmi itd. Slam besedila so mešanica različnih literarnih tehnik, tako lirskih kot epskih, katerih posebnost je v tem, da niso namenjena branju temveč deklamiranju pred občinstvom, pri katerem avtor ne govori samo z besedami temveč s svojim celotnim bitjem.

SLAM POEZIJA

ponedeljek, 22. junij, ob 16. uri
Mladinski center Vič, Tržaška 85, Ljubljana

PRIJAVA

Te zanima, kakšne so razlike med slam poezijo in klasično poezijo? Želiš spoznati tehnike, ki jih lahko uporabiš pri pisanju tovrstne poezije? Se želiš preizkusiti v recitiranju slam poezije ter predstaviti svoja besedila, ki jih boš spisal na delavnici ali pa jih hraniš v svojem zvezku že dlje časa?

Pridi na delavnico slam poezije, če želiš preživeti ustvarjalno in zabavno popoldne. Morda že pišeš poezijo ali kratke zgodbe, repaš, nastopaš, si haiku entuziast ali pa te inspirira grafiti poezija.  Lahko si popoln začetnik v pisanju, pomembno je, da imaš željo!

PRIJAVA

Pa še to! Podobne delavnice se bodo udeležili tudi tvoji vrstniki v Italiji, Belgiji, Grčiji, Španiji, na Hrvaškem ter na Portugalskem. Sledi našem mednarodnem projektu Interarts, kjer boš lahko sledil vsem delavnicam, ki jih bomo izvedli mi in ostali evropski partnerji.


Delavnica je del mednarodnega projekta InterArts, katerega namen je z uporabo umetniških dejavnosti mladim omogočiti boj proti diskriminaciji in socialni izključenosti.

Interarts logo financer


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00