fbpx
Včasih slike povedo več kot tisoč besed

| InterArts: Youth Communities for Social Inclusion

V juniju smo končno pričeli z delavnicami v sklopu projekta "InterArts - Youth Communities for Social Inclusion" , katerega cilj je z uporabo umetniških disciplin mlade opolnomočiti za boj proti diskriminaciji in socialni izključenosti. Tako za mlade pripravljamo vrsto delavnic, ki temeljijo na umetniških disciplinah.

Korona nam je precej prekrižala načrte, a z upoštevanjem navodil NIJZ bomo te delavnice tokrat izvedli.

2020 interarts fotografija

Skupaj z DMC Cerklje bomo v začetku julija izvedli prve delavnice fotografije in filma:

FILMSKA DELAVNICA
Torek, 30. junij od 9.00 do 17.00
DMC Cerklje, Cerklje na gorenjskem

Na celodnevni filmski delavnici udeleženci spoznajo osnove pripovedovanja in zgradbe zgodb, se naučijo napisati scenarij ter ga posneti in montirati s aplikacijo na svojem mobilnem telefonu. S pridobljenim znanjem lahko s svetom delijo realnosti, s katerimi se srečujejo ljudje v različnih življenjskih situacijah, opozarjajo na nepravičnosti in se trudijo za boljši svet.

DELAVNICA FOTOGRAFIJE
Četrtek, 2. julij od 9.00 do 17.00
DMC Cerklje, Cerklje na gorenjskem

Na delavnici fotografije se podajo v skupnost in fotografirajo probleme ter priložnosti, ki jih zaznajo. Te delijo z drugimi udeleženci. Skupaj izberejo enega izmed njih, na podlagi katerega izvedejo simulacijo akcijskega načrta ter se tako usdposobijo za nadaljne akcije.

Prijavite se na tej povezavi.

Interarts logo financer


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00