fbpx
Dekleta ne izdelujejo le piškotov

| Kolegice

Ne, dekleta ne izdelujejo le piškotov, ampak znajo modelčke za peko piškotov tudi same modelirat in jih natisniti v 3D tiskalniku.

 

dekleta ne izdelujejo le piskotov2

IT kompetence so namreč ključne kompetence za mlada dekleta, ki vstopajo na trg dela, zato smo se na Zavodu Nefiks odločili, da Kolegice v sklopu dogodkov Meet and Code izvedejo delavnico, preko katere so se udeleženke naučile osnov modeliranja in izdelale lasten modelček za peko piškotov. Glavni cilj dogodka je bil, da smo med mladimi dekleti spodbudili zanimanje za tehnologijo in z njo povezanimi poklici, ter jim posledično tudi razširili zaposlitvene možnosti.

dekleta ne izdelujejo le piskotov3

Udeleženke so lahko izbirale med pripravljenimi skicami kužka, muce in pingvina in s pomočjo predavateljice iz risbe ustvarile figure v programu za modeliranje Fusion 360. Udeleženke bodo prejele svoje modelčke tudi na dom in jih bodo tako lahko preizkusile tudi v praksi.

dekleta ne izdelujejo le piskotov1

Zaradi povečanega zanimanja za delavnico smo se na Zavodu Nefiks odločili, da takšne dogodke v prihodnosti še ponovimo! Vsa dekleta, ki vas zanima 3D modeliranje in tiskanje vabimo, da se nam pridružite na dogodkih od risbe do figure.

meet and code pasica

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00