fbpx
Digitalni karierni labirint

| Karierni labirint

Na Zavodu Nefiks smo junija izvedli prve delavnice projekta Karierni labirint, ki je bil prvotno v fizični obliki, v jesenskem času pa smo tudi labirint prestavili na splet. Igra, v kateri mladi razmišljajo o svoji karierni poti, na podlagi odločitev pa najdejo svojo pot iz labirinta.

 Namen Kariernega labirinta je mlade opolnomočiti na njihovi karierni poti tako, da bodo seznanjeni s ključnimi informacijami, ki jih potrebujejo za oblikovanje svoje karierne poti. Hkrati pa mladi spoznavajo sebe, svoje kompetence, lastnosti, želje in veščine.

Zaradi trenutne epidimiološke situacije pa smo karierni labirint preselili na splet. Namen je enak, razlika pa je, da tokrat mlade popeljemo skozi življenje izbranega avatarja, za katerega odločitve izbirajo oni. Cilj je, da ga pripeljejo do prve zaposlitve.

2020 labirint dig kar lab 550

Prednost izvajanja delavnice na daljavo je ta, da lahko vsak individualno odigra igro ter s tem svojega avatarja pripelje do cilja po čisto svoji poti. Slabosti izvajanja preko spleta pa so manjša interakcija z udeleženci ter manj osebnega stika med samo delavnico. Prav tako nekateri učenci nimajo ustrezne opreme za izvedbo delavnice na daljavo, kar je velika omejitev, saj želimo v delavnico vključiti vse zainteresiranje dijake.

Karierni labirint je bil v digitalni obliki že izveden na Biotehniškem izobraževalnem centeru Ljubljana, Živilski šoli, na Šolskem centru Celje ter na Ekonomski šoli v Murski Soboti. Vsega skupaj smo izvedli 7 delavnic digitalnega Kariernega labirinta. Mladi so po zaključku labirinta povedali, kaj jim je bilo najbolj všeč: »Všeč mi je sodelovanje na delavnici prek zooma, kjer so bile uporabljene možnosti razdelitev v manjše skupine.« in »Všeč mi je interaktivnost delavnice, da ni kot neko predavanje, prav tako je igra interaktivna in zanimiva.«

Na splošno se so bili udeleženci zadovoljni z izvajanji, ter menijo, da so izvedeli nekaj novih informacij, ki jim bodo pomagale pri karierni poti.


pasica karierniLabirint

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00