fbpx
Utrinki prijetnega večera posvečenega beleženju neformalno pridobljenih kompetenc

| Nefiks karierne rešitve

Zavod Nefiks je ob koncu letošnjega posebnega virtualnega leta pripravil poseben virtualen dogodek BeležiM in podelitev Nefiks priznjanj. Kot že samo ime pove, smo večer posvetili beleženju neformalno pridobljenih kompetenc. Ampak, brez skrbi, večer ni bil tako suhoparen, kot se sliši "na prvo uho" ;).

Večer je potekal v sklopu #torkizabelezenje, pod okriljem projekta Nefiks karierne rešitve, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Večer je povezovala bivša udeleženka projeka Nefiks zaposlitvene rešitve, Tina Petrovčič. Tina je omenila, da njen protfolij kompetenc sicer ne izstopa, a ob tem poudarila, da pa v njenem življenju še vedno izstopa izkušnja, ki jo je tekom projekta pridobila pri nas.

Za začetno popestritev so poskrbeli mladi ustvarjalci Društva IMPRO. Kljub daljavi in razdalji smo se gledalci počutili kot del predstave in zraven aktivno sodelovali.

Svojo izkušnjo pridobivanja kompetenc v raznih nevladnih organizacijah je v prijetnem pogovoru predstavil tudi Jaka Matičič. Jaka je svojo pot pričel pri skavtih, jo med drugim nadaljeval na Slovenski filantropiji, kjer je delal z mladimi, prostovoljci, begunci, itd. Sedaj, zahvaljujoč predvsem kompetencam dela z ljudmi, pa je aktiven v kadrovski agenciji Addeco Slovenia.

Vsem, ki vestno beležijo neformalno pridobljeno znanje v e-Nefiks, pa smo ta večer podelili tudi priznanja. Priznanja je v izmenu Zavoda Nefiks, po čudovitem glasbenem presenečenju, podelil Jože Gornik, ki je med drugim tudi zaslužen za začetke beleženja neformalnega znanja v Sloveniji, na njegovo pobudo je namreč na Društvu Mladinski Ceh nastala knjižica Nefiks, ki se je kasneje razvila v spletno aplikacijo.

Utrinke prijetnega in simpatičnega večera smo ujeli tudi v posnetek, ki vam je na voljo za ogled.

 

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00