fbpx
Urnik Karierni teden Mreža KROJ

| Mreža KROJ

Se sprašuješ Kam naprej? katero karierno pot izbrati? kako ti lahko na tej poti pomagajo organizacije? Odgovore na to in še več izveš na kariernem tednu Mreže KROJ.

V drugem tednu januarja, med 11.1. do 15.1. 2021, se bo v sklopu Mreže KROJ pod geslom “Moja digitalna karierna pot” odvijal karierni teden.

 mrezakrojkariernitedenobjava

TOREK, 12. 1. 2021

Nefiks Karierni dan: Prihodnost je v povezovanju (Zavod Nefiks)
Celoten dan

Po tem, ko smo se lansko leto obrnili na župane in prihodnost mladih v lokalnem okolju, se v letu 2021, v času predsedovanja Slovenije EU, obračamo na naše širše okolje, na Evropsko unijo. Mladim bomo v  sklopu kariernega dne pokazali širino možnosti, predstaviti pa želimo tudi priložnosti, ki mlade čakajo v EU. Zato Nefiks karierni dan 2021 izvajamo pod geslom: Prihodnost je v povezovanju.

Konkretne aktivnosti, ki jih bomo na srednjih šolah izvajali 12. januarja 2021, preko digitalnih tehnologij. Z mladimi bodo spregovorili o tem, kaj sami počnejo, kakšna so prizadevanja njihovega oddelka za skupno dobro in o tem, kako EU vpliva na življenja mladih, četudi iščejo zaposlitvene priložnosti samo znotraj lastne države, prav tako pa bomo govorili o izzivih in poklicih prihodnosti, seveda pa bodo lahko dijaki oblikovali tudi vprašanja glede na lastne interese.

Poslovni kotiček z mladim podjetnikom Juretom Knehtlom (Mladi Zmaji)
Ob 16h

Poslovni kotiček z mladim podjetnikom Juretom Knehtlom, CEO-jem agencije WeScale, gostuje na kariernem tednu Mreže Kroj. Vabljeni, da se nam pridružite vsi, ki rabite navdih, malo spodbude in uporabne informacije, da boste lahko svoje zamisli uresničili tudi sami.

Delavnica: Spoznaj online orodja za delo in vsakdanje  življenje (Zavod BOB)
Ob 17h

Plakati, barve, post-it listki, risanje, sodelovanje ... vse to ponuja MIRO, orodje, ki ga bomo spoznali na delavnici.

SREDA, 13. 1. 2021

"Kreiranje učnih, socialnih in kariernih poti z in za mlade" - Okrogla miza za mladinske delavce
Ob 11h  

Danes imajo mladi - morda mladi, kot ste vi - širok pogled na življenje. Zavedajo se, da se svet dela zelo hitro spreminja. Vseživljenjska kariera se v najboljšem primeru zdi negotova in morda niti ne tako privlačna, ko je življenje tako polno možnosti in priložnosti. Mednarodni "Institute for the future" že več kot 50 let raziskuje, napoveduje in oblikuje metodologijo, ki jo lahko uporablja prav vsak pri odgovarjanju na ustvarjanju prihodnosti - danes. Na podlagi njihove poglobljene raziskave o kariernih, socialnih in učnih trendih prihodnosti želimo skupaj z mladinskimi delavnici in drugimi izobraževalci ter strokovnjaki iskati na odgovore na vprašanja: Kako dobro smo pripravljeni na prihodnost? Katere kompetence prihodnosti so za nas in naše delo najbolj pomembne? Katere osebnosti prihodnosti nas navdušujejo in zakaj? Kako lahko svojo prihodnost ustvarimo sami in kaj za to potrebujemo? Sledili bomo metodološkemu okvirju "Global Youth Skills" in se pogovarjali o tem, kako nudi oporo mladim, starim od 16 do 30 let, ki prihajajo iz vseh družbenih slojev in si utirajo pot v prihodnost z različnimi znanji, strategijami in učnimi viri ter izražajo potrebo po preseganju okvirov tradicionalne šole, univerze in/ali delovnih mest.Predvsem pa, ali smo na to prihodnost pripravljeni mi sami?

FB dogodek: https://fb.me/e/21mZMR7HY

Ustvari svojo prihodnost (TiPovej)
Ob 16h

Participatorna delavnica je namenjena mladim med 18 in 28 letom.Temelji na metodologiji "Global Youth Skills", ki jo je razvil "Institute for the Future" in omogoča boljše razumevanje prihodnosti učenja in dela. Če smo nedolgo nazaj želeli postati gasilec, zdravnik, odvetnik, se nam danes odpira širši pogled na življenje. Delo zato temelji na strateških predlogah, ki jih razložimo mladim in jih nato podpremo, da si sami odgovorijo na določena vprašanja in izrišejo svoj arhetip prihodnosti. Po udeležbi na delavnici si mladi orišejo jasnejšo sliko prihodnosti učenja, dela in priložnostih sveta v katerega vstopajo.
FB dogodek: https://fb.me/e/6lLje1gX6

ČETRTEK, 14. 1. 2021

Poletje v tujini (Mladinski EPI center Piran)
Ob 16h

Predstavitev priložnosti za pridobivanje znanja in izkušenj v tujini. Delavnico bo vodila Anja Markežič Pogačar, ki se je med študijem udeležila različnih poletnih šol, delala v ZDA in doživela veliko nepozabnih avantur. Delavnica je namenjena dijakom in študentom, vabljeni pa tudi vsi ostali, ki jih tema zanima.

“WORK&TRAVEL” (Zavod Voluntariat)
Ob 18h

Delavnica „Work&Travel‟ je namenjena vsem, ki bi radi v svojem poklicnem življenju  združevali kariero in popotništvo. Sodoben slog življenja omogoča delo na daljavo iz različnih mest na svetu, sicer ne vsaka služba je vezana na službene poti. Kaj če bi pa služil denar med potovanjem?

UPRAVLJANJE S ČASOM (Skavti)
Ob 18h

Na delavnici boš izvedel/ -a, kaj pomeni pogosto slišana besedna zveza “time management” oz. “upravljanje s časom” in kateri so učinkoviti pristopi za organiziranje svojega časa. Tekom delavnice boš lahko tudi preizkusil/ -a nekaj izmed predstavljenih tehnik.

Delavnica bo potekala spletno, vodili jo bodo skavtski voditelji, Ana Jagodic, Mirjam Tolar in Miha Ivanetič.

Na delavnico se je potrebno prijaviti do 13. 1. tukaj: https://forms.gle/ztTadYwG2traRwvn9

PETEK, 15. 1. 2021

Digitalna orodja (Mreža MaMa)
Ob 15h

Delavnica je namenjena vsem mladim, ki vsakodnevno uporabljajo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo. Na sami delavnici bomo raziskali svet digitalnih kompetenc ter se skupaj naučili uporabo uporabnih orodij ter socialnega marketinga, ki lahko služijo mladim pri njihovi karierni poti. Na delavnici bomo spoznali:

  • Družbena omrežja in objavljanje na le teh orodje Canva,
  • digitalne kompetence,
  • priložnosti programa Erasmus+

VODJA V MENI (Zavod MEPI)
Ob 16h

Kdo pravzaprav sem, kam grem in zakaj!

Vodenje ni  samo za direktorje multinacionalk! V resnici je vsak od nas vodja začenši z vodenjem samega sebe, in sicer z načrtovanjem in vodenjem svojega življenja. Odločitve, ki jih sprejmemo vplivajo na ljudi okrog nas idr.

Zagotovo ima vsak od nas svoje čevlje vodje; vprašanje pa je ali stopamo v te čevlje oz. se obnašamo kot vodje.

Delavnica, ki odpre oči o pomenu vodenja samega sebe, našem osebnem razvoju in pomenu nenehnega učenja in postavljanja osebnih ciljev.

Več informacij o prihajajočih dogodkih najdete na naši spletni strani tekom tedna.

pasica KROJ kar teden


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00