fbpx
Na Zavodu Nefiks negujemo svet

| Aktualno

Pridružili smo se pobudi preko katere so lahko Sara, Lučka in Tadej odkrivali, kako poteka delo v nevladni organizaciji. Na Zavodu Nefiks se namreč strinjamo, da lahko k pozitivnim spremembam v svetu in v družbi prispevamo tudi preko dejavnega udejstvovanja v različnih organizacijah, odkrivanja poklicne poti ter opravljanja poklica.


Pobuda »Negovanje sveta« je v osnovi 80-urno izobraževanje na delu in poteka v sklopu projekta Social Innovators, ki ga financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška, prek EEA and Norway Grants Found for Youth Employment »Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih«.  
Mladi so lahko na spleti strani pina.si/social-innovators/ izbirali med več kot 40 organizacijami, med drugim tudi nami.
Na Zavod Nefiks smo tako v zadnjih mesecih gostili tri udeležence, ki so počeli različne stvari.

2020 pina Negovanje sveta
Sara Pavlović, študentka psihologije,  se je aktivno vključila v pripravo Nefiks kariernega dne in v izvajanje različnih kariernih aktivnosti za mlade (karierni labirint, sodelovanje v različnih online dogodkih, itd).
Ob koncu izobraževanja je povedala »??????ž?????? ?? ???? ?? ??????????? ???????č??? ???? ?????? ???????????, ???????, ??š?????, ?????????. ?? ?? ???? ????š???, ???? ??? ?? ???č??? ??? ?????? – ??č??š? ? ???, ???? ???????? ?? ???? ? ???????, ???? ???????? ?? ?????? ??? ??????????? ?? ???? ???????? ?? ???? ????????? ??. ???????????? č?? ????? ?????č????? ? ????????, ?? ??? ???????????? ž? ?????? – ?? ?? ?? ?????č ??????? ????. Ž? ???? ??? ??? ?? ??č????? ??? ??? ????, č????? ?? ?????? ??č??. ??č????? ??? ??, ??? ?? ????? ? ?????? ?????????? ????????? ?????? ? ???????? ?????, ? ??????? ???????? ??? ? ?????.«


Lučka Sinčič je Zavod Nefiks spoznala preko usposabljanja za Managarje družbenih omrežij v sklopu projekta Nefiks karierne rešitve. Ker je pokazala velik interes za upravljanje družbenih omrežij, smo jo vključili v področje dela komunikatorja. Njena naloga je tako bila priprava zanimivih objav za družbena omrežja ter PR izjav z glavnim namenom promocije Nefiks kariernega dne. Glede na doseg objav in interakcijo, ki so jo dosegli »njeni« kvizi lahko rečemo, da je bila pri tem delu zelo uspešna.
»????š??? ?? ???? ????č??. ?????? ??? ?????č ???? ?????? ????š??? ?? ?????č?? ??????? ???ž????? ????ž??. ???? ??? ???? ?????č ????????? ?? ???????????? ??????? ?????? ???????? ??? ?? ???ž????? ????ž??? ????????? ?? ????????. ? ??šč?????, ?? ??? ??? ?????????, ??? ???? ??????????, ??? ?????, ?? ?? ??? ???? ??????ž?????? ?? ?????č?? ???? ???????? ?? ??? ?? ???? ?????? ???????. ??????ž?????? ?? ???? ?? ????????? ???????č??? ????.«

rsz lucka negovanje sveta primer objavePrimer Instagram objave, ki jo je ustvarila Lučka.

TUKAJ si lahko preberete tudi reportažo, ki jo je ob koncu Nefiks kariernega dne pripravila Lučka.

Za sodelovanje v projektu se je odločil tudi Tadej Kobal, študent politologije. Tudi Tadeja smo vključili v pripravo Nefiks kariernega dne, saj se je zaradi tematike, ki se je letos osredotočala na Evropsko unijo in priložnosti, ki jim ponuja mladim, odlično ujemala z njegovim študijem. Tadej je v tem času postal tudi vodja projekta Priložnost.eu.
»???? ????š??? ????? ??????ž?????? ?? ???? ?? ?????????, ??? ??? ? ?????? ?????? ?????? ?? ???????? ????????? ????? ????????? ?? ???????????? ?????????, ??? ?? ??????? ? ??č????? ????????????????? ??????, ??????? ?????ž????.??, ?????? ???????? ??? ?? ???????? ????? ????š? ????????. ??????ž?????? ?? ???? ???? ?????????? ?? ??? ????????? ??? ????? ????????? ?? ????. ? ????????????? ??šč?????, ??????? ?? ???????????? ??? ??????????. ??????? ?? ???????? ???? ???č????????, ?? ??? ??? ????. Č????? ??? ???? ?????????? ??????? ž? ????, ??? ???? ???? ??????ž?????? ???š???? ????? ???ž? ?????????? ??? ?? ???č?? ??????, ?? ?? ?????? ?? ????????? ??????.«

Sara in Tadej Negovanje svetaIzobraževanje za moderatorje Nefiks kariernega dne, kjer Sara in Tadej prikazujeta simulacijo intervjuja.

Negovanje sveta je bila tudi za Zavod Nefiks zelo dobra izkušnja, saj smo v naše delovanje vključili tri mlade ter jim omogočili pridobitev izkušenj, ki jim bodo zagotovo koristile pri iskanju prve zaposlitve. Ne le, da so se ti mladi aktivno vključili v naše projekte, pridobili so tudi izkušnjo dela od doma, načrtovanja projekta, komunikacije, prevzemanja pobud, itd.
Ob koncu tudi z veseljem povemo, da ostajata Sara in Tadej del našega tima. Sara se je še bolj aktivno vključila v pripravo kariernih vsebin za mlade, Tadej pa je poleg vodenja projekta Priložnost.EU prevzel tudi vodenje digitanega mladinskega centra KAM`C.  Če bo le možnost, pa bomo sodelovali z Lučko, ki ima željo, da se poda na samostojno pot upravljanja družbenih omrežij. In iz izkušnje lahko rečemo, da ji bo zagotovo uspelo!

 

Social innovators financerji


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00