fbpx
4 prednosti TikToka v trženju

| Nefiks karierne rešitve

TikTok je v zadnjem času nedvomno pridobil ogromno pozornosti. Govorimo o novi, izjemno priljubljeni in zabavni video aplikaciji. Ne glede na to, ali vam je aplikacija všeč, ali pa se vam zdi popolna ''poraba vašega časa'', aplikacija TikTok predstavlja pravo revolucijo na področju digitalnega trženja. Kot bodoči manager družbenih omrežjih si zagotovo moraš prebrati, kakšne prednosti predstavlja.

 prednosti tik toka

?? TikTok ima ogromno in vedno večje občinstvo

TikTok ima trenutno več kot 800 milijonov aktivnih uporabnikov po celem svetu. Glavni uporabniki so najstniki in mladostniki in sicer je kar 32,5% vseh uporabnikov v ZDA starih med 10 in 19 let, 29,5% pa med 20 in 29 let. Ne samo med mladimi, prenosi se hitro povečujejo tudi znotraj drugih starostnih skupin. Sklepamo lahko, da z video vsebinami na omenjeni platformi dostopamo so stotine in tisoče ljudi.

?? Občinstvo je mednarodno

TikTok se uporablja v več kot 150 različnih državah, videoposnetki na platformi pa lahko dosežejo posameznike praktično po vsem svetu. Če torej želimo doseči mednarodne trge, je TikTok učinkovita platforma za povezovanje z novo publiko v drugih državah.

?? Video trženje

Video trženje je ena izmed najučinkovitejših oblik trženja in vse kaže, da se to še nekaj časa ne bo spremenilo. Kar 85% podjetij uporablja video kot marketinško orodje, TikTok pa je pri tem še dodaten in učinkovit način za razširitev dosega.

?? Enostavno ustvarjanje vsebin

Ena od prednosti uporabe TikTok-a je ta, da ni potrebe po ustvarjanju visokokakovostnih, profesionalno posnetih in urejenih videoposnetkov. Za ustvarjanje vsebine lahko preprosto uporabite svoj pametni telefon. Potrebno je le nekaj kreativnosti pri ustvarjanju privlačnih, zabavnih in izvirnih idej.

Platforma TikTok ima torej naraščajoč pomen v svetu trženja. Če želiš postati manager družbenih omrežij je torej nujno, da se z njim čimprej spoznaš, še prej pa obiščeš uporabne delavnice Manager družbenih omrežjih, ki jih organiziramo na Zavodu Nefiks ?.

Viri:

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00