fbpx
Zoom za začetnike

| Tutorstvo

Leta 2020 je Zoom postal ena vodilnih aplikacij za videokonference. V času korona virusa je aplikacija postala nepogrešljivo orodje za povezovanje z drugimi tako za poslovne, kot tudi osebne namene.  

NKR ZOOM za zacetnike1
V samem bistvu je Zoom storitev v oblaku, s pomočjo katere se lahko srečujete z drugimi. Omogoča praktično interakcijo za katero ni potreben predhodni račun, platforma pa je združljiva z Windowsom, Macom, iOS, Android. Do nje lahko dostopa praktično vsak.

Zoom je na voljo v štirih cenovnih ''verzijah''
Zoom Basic je najbolj priljubljena in hkrati tudi brezplačna platforma, ki ponuja neomejeno količino individualnih sestankov. Pomanjkljivost pa je v tem, da je videokonferenca z več kot tremi udeleženci omejena na 40 min. Naslednja verzija je Zoom Pro, ki je idealen za načrtovanje rednih sestankov. Njegova največja prednost pred osnovnim je ta, da je dolžina sestanka omejena na 24 ur. S številnimi naprednimi funkcijami sta poleg teh dveh na voljo tudi Zoom Business, ki namenjen manjšim in srednje velikim podjetjem, ter Zoom Enterprise za večja podjetja.

Funkcije platforma Zoom
Podoba in uporaba Zooma sta uporabnikom nadvse prijazni. Preberi si nekaj osnovnih funkcij, ki jih boš potreboval med Zoom videokonferenco.

Klepet ali ''Chat'' je funkcija, s pomočjo katere  lahko pošiljate sporočila posameznikom ali skupini znotraj sestanka.

Vsaka različica zgoraj opisanih cenovnih rangov ponuja možnost snemanja sestankov, to pa lahko storite ročno ali pa samodejno.

Skupna raba zaslona ali ''Share screen'' je odlična funkcija, s pomočjo katere lahko z drugimi delite svoje delo, pa naj bo to študijsko predavanje, ali službeno predstavitev.

Sobe ali ''Breakout rooms'' omogočajo, da sodelujoče v klicu razdelite v posamezne skupine, v katerih se lahko udeleženci privatno pogovarjajo.

Navidezna ozadja ali ''Virtual backgrounds'' je ena izmed bolj zanimivih funkcij platforme. Ta omogoča, da v svoje ozadje pokažemo bodisi sliko ali posnetek.

Zoom ima tudi funkcijo, ki omogoča, da tako rekoč dvignete roko. ''Raise your hand'' je funkcija, ki organizatorja sestanka obvesti o tem, da imate vprašanje ali komentar brez neposredne prekinitve predavanja ali sestanka.

Oddaljena podpora ali ''Remote support'' je koristna funkcija ki omogoča, da eden udeleženec prevzame nadzor nad zaslonom drugega udeleženca.

Čakalnica ali ''waiting room''organizatorju sestanka omogoča nadzor nad tem, kdo se pridruži oziroma kdaj se lahko udeleženci pridružijo sestanku.

To je le nekaj enostavnih funkcij, ki jih vsebuje Zoom. Ker je poznavanje digitalnih orodij dandanes večjega pomena kot kadarkoli prej je nujno, da te veščine tudi čimprej osvojimo. To je tudi namen delavnice Manager družbenih omrežij, ki jo na Zavodu Nefiks trenutno izvajamo že tretjič. Spremljaj nas!

V sklopu podpore nevladnim organizacijam, imamo na Stičišču Središče tudi na voljo brezplačno uporabo Zoom-a (tudi do 500 oseb). Za več informacij nas kontaktirajte na sticisce@nefiks.si.

Viri:

-        Slika: https://unsplash.com/photos/smgTvepind4
-        https://www.pocket-lint.com/apps/news/151426-what-is-zoom-and-how-does-it-work-plus-tips-and-tricks
-        https://www.businessinsider.com/what-is-zoom-guide#more-tips-and-tricks

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00