fbpx
[prejeli smo] Vabilo na mednarodno konferenco Avenir

| Prejeli smo

France Volontaires in Zavod Voluntariat s partnerskimi organizacijami France Volontaires iz Senegala, Gvineje ter Toga vabita na zaključno spletno konferenco v okviru projekta AVENIR, ki je del evropske iniciative humanitarnih prostovoljcev in ga financira pobuda EU Aid Volunteers. Dogodek bo potekal 4.3.2021 s pričetkom ob 9.15 (UTC). Več informacij o projektu AVENIR nadete tukaj. Vabljeni k prijavi preko spletnega obrazca tukaj.  

Cilj projekta je bil izboljšati obvladovanje tveganj za nesreče v lokalnih skupnostih z delovanjem mednarodnih in nacionalnih prostovoljcev. S projektom smo želeli vplivati na politike vključevanja mladih v humanitarne akcije v zahodni Afriki. Pošiljajoči organizaciji Zavod Voluntariat in France Volontaires sta na humanitarne projekte v Gvinejo, Senegal in Togo poslali 28 evropskih in 9 nacionalnih prostovoljcev. 28 mescev smo izvajali podporne aktivnosti z lokalnimi organizacijami na temo zdravja, varnosti preskrbe s hrano in podnebnih sprememb.

2021 International conference 550px

 

Prostovoljci so bili akterji preprečevanja, obvladovanja tveganj in izboljšanja odpornosti prebivalstva pred ponavljajočimi krizami povezanih s Covid-19 in odzivi na težave. Prostovoljci so tako dobili priložnost, da se vključijo v teme kot so: obalna in rečna erozija, obvladovanje tveganj za varnost, varnost preskrbe s hrano, varstvo okolja, zdravje skupnosti, voda in sanitarije ter ravnanje z odpadki.

Projekt je bil v veliki meri podprt tudi zaradi sodelovanja nacionalnih prostovoljnih agencij iz dveh od teh treh držav, ki so bistveni partnerji za prihodnje projekte in za usmerjanje razvoja nacionalnih strategij. Na podlagi dela prostovoljcev projekta AVENIR, ki sta ga skupaj podprla CIEDEL in skupina URD, ter na rednih sestankih članov konzorcija sta se oblikovali dve temi, ki bosta vodili razprave:

- dodana vrednost seznanjanja v okviru mednarodne napotitve prostovoljcev;
- dodana vrednost mednarodnega prostovoljstva v kriznih razmerah z uporabo v prihodnost usmerjenega pristopa.

Digitalni formati delavnic:
1 - Delavnica za oblikovanje priporočil
Najprej bo organizirana predstavitev projekta AVENIR, nato sledi delavnica kolektivne inteligence, kjer se bodo udeleženci razdelili v dve skupini in oblikovali priporočila za razširjanje pristopov, s katerimi se opredeljuje pravni razlog za promocijo humanitarnega prostovoljstva.

2 - Delavnica za vrednotenje in obnavljanje priporočil
Drugi del dneva bo namenjen akcijskemu načrtu za zagovorništvo, ki je bil sestavljen v prvem delu dneva. Izvajala se bo okrogla miza v prisotnosti akterjev projekta in strokovnjakov s področja prostovoljstva in mednarodne solidarnosti. Dan se bo končal s predvajanjem filma iz projekta AVENIR.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00