fbpx
Se še vedno sprašujete, če zares potrebujete LinkedIn profil?

| Nefiks karierne rešitve

Odgovor je DA! Brez dodatnega olepševanja bomo prešli kar na dejstva.

2021 NKR LinkedIN se se vedno sprasujete

Celovita predstavitev

LinkedIn je zastavljen precej podobno kot življenjepis. Vaš profil – podobno kot življenjepis vsebuje bistvene podatke za delodajalca kot so ime in priimek, kratek povzetek vašega delovanja, kronološko navedbo delovnih izkušenj, prostor za opis priznanj, nagrad, raznih članstev.

Toda LinkedIn profil je več kot samo življenjepis. Poleg klasične vsebine lahko vsebuje vaše fotografije, spletne povezave do preteklih delovnih mest, reference kolegov in preteklih delodajalcev, hkrati pa je tudi odličen kraj za dodajanje osebnih podatkov, kot so hobiji, področja zanimanja, klubi in neformalna dela.LinkedIn je vaša profesionalna blagovna znamka

Za nekatere ljudi lahko LinkedIn služi kot profesionalno spletno mesto. Prisotnost na tem družbenem omrežju poveča vašo prepoznavnost v spletu, saj se lahko ob Googlovem iskanju vaš profil pojavi med prvimi zadetki iskanja. To pomeni, da bodo vsi, ki iščejo informacije o vas na hitro našli vse, kar morajo vedeti - veščine, informacije o zaposlitvi, priporočila itd.Povečajte svojo iskanost

Ne samo, da na celovitejši način predstavite samega sebe, pač pa lahko LinkedIn delodajalci uporabijo kot bazo in hkrati odličen vir za iskanje kandidatov za zaposlitev. Nekatera podjetja iščejo bodoče zaposlene na LinkedInu, še preden dejansko objavijo oglas za prosto delovno mesto.


Networking

Pri iskanju zaposlitve je mreženje ključnega pomena. LinkedIn omogoča enostavno povezovanje s strokovnjaki v vaši panogi, sodelavci iz službe, hkrati pa vam omogoča povezovanje tudi s tistimi stiki, ki ste jih vzpostavili v preteklosti.


Iskanje zaposlitve

LinkedIn vas lahko obvešča o novih zaposlitvenih priložnostih v vaši panogi. Na delovno mesto se lahko prijavite preko razpisa - CV lahko naložite kar preko LinkedIna, lahko pa vas razpis vodi neposredno na spletno mesto podjetja. LinkedIn lahko uporabite za iskanje zaposlitev tudi z uporabo ključnih besed in lokacije, pa tudi z raziskovanjem podjetij in preko povezovanja z njenimi zaposlenimi.
 

Sedaj zagotovo ne najdete več razloga, da si ne bi ustvarili LinkedIn profil kajne?

Če želite izvedeti še več koristnih informacij o tem, kako se lahko lotite iskanja prve zaposlitve ti priporočamo, da še naprej spremljate aktualne novice in dogodke Zavoda Nefiks. Med drugimi lahko pod skupnim sloganom #mladiinkompetentni najdete vsebine, ki jih objavljajo zadovoljni udeleženci naših delavnic.

Viri:

-        https://www.topresume.com/career-advice/should-you-create-a-linkedin-profile

-        https://www.job-hunt.org/resumes/linkedin-replacing-resumes.shtml

-        https://cv-nation.com/blogs/news/should-your-linkedin-profile-be-the-same-as-your-cvresume

-        Slika: https://unsplash.com/photos/2SE1zwzeLOs

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00