fbpx
Kako ustvariti LinkedIN profil, ki bo navdušil delodajalce?

| Nefiks karierne rešitve

Prejšnji članek vas je zagotovo prepričal, da si – če tega še niste storili, ustvarite LinkedIn profil. Sedaj, ko ste že podali svoj elektronski naslov, si ustvarili varno in unikatno geslo ter po skrbnem branju sprejeli pogoje uporabe je čas, da profil ''izpilimo v nulo''.


LinkedIn svojim uporabnikom nudi številne načine za ustvarjanje impresivnega profila. V nadaljevanju si preberite nekaj koristnih nasvetov.
 

2021 NKR linkedIN profil ki navdusi

1. Dodajte profesionalno fotografijo
Statistični podatki kažejo, da osebe s profilno fotografijo dobijo kar 9-krat več prošenj za povezavo kakor tiste, ki slike profila nimajo. Vendar ni vseeno, kako ta slika izgleda. Namesto slike z močnim filtrom ali selfija raje uporabite takšno, na kateri boste izgledali profesionalno, z nje pa naj bo jasno razvidno, kako izgleda lastnik profila.
 

 

2. Bodite podrobni
Ena od prednosti LinkedIna je, da je lahko daljši od vašega življenjepisa. Poleg tega, da vanj vključite vse podatke, ki jih navedete v življenjepisu, dodajte še vaše hobije in interese. Delite članke, objave in raziskave, ki se vam zdijo zanimivi. Kdo ve, morda imata s željenim delodajalcem podobne interese.  
 

 

3. Napišite zanimiv povzetek
Povzetek, ki se nahaja na vrhu vašega profila je ena izmed prvih stvari, ki jih vidijo obiskovalci vašega profila. Poskrbite, da bo ta kratek, jedrnat in zanimiv. Opišite, kateri so vaši dosežki, kaj vas zanima in v čem ste se v preteklosti že izkazali.
 

 

4. Uporabite ustrezen jezik
Medtem, ko je življenjepis običajno povsem uraden, je lahko jezik na LinkedInu nekoliko bolj sproščen in oseben. Vseeno pa poskrbite, da bo ta primeren in spoštljiv.
 

 

5. Vključite ključne besede
V svoj profil dodajte ključne besede, ki se nanašajo na področje vašega zanimanja ali panoge. Tako bodo delodajalci lažje našli vaš profil pri iskanju potencialnih kandidatov za zaposlitev.
 

 

6. Predstavite svoje dosežke
To funkcijo preprosto morate izkoristiti. Vključite vse kar vam utegne priti prav - prispevke, predstavitve, projekte, osebna spletna mesta, članke in drugo gradivo, ki dokazuje kakovost vašega dela. Dokumente lahko naložite v profil ali pa delite spletne povezave.
 

 

7. Pridobite priporočila
Priporočilo na LinkedInu pomeni referenca s strani ljudi, s katerimi ste v preteklosti sodelovali. Svoj profil skušajte izboljšati s pomočjo teh priporočil, hkrati pa se prepričajte, da tudi sami v mreži svojih poznanstev podpirate druge.
 

 

8. Ustvarite URL po meri in delite svoj profil
Poskrbite, da bo vaš profil javen, saj želite, da ga ljudje vidijo. Razmislite tudi o prilagoditvi URL-ja, saj je  takšno povezavo enostavneje deliti. Ta URL seveda vključite v vaš življenjepis, lahko pa ga vključite v svoj e-poštni podpis in še kje drugje.
 

 

9. Razširite svojo mrežo poznanstev
Eden izmed glavnih funkcij LinkedIna je povezovanje z drugimi in gradnja mreže poznanstev. Več povezav, pomeni več priložnosti.
 

 

10. Redno posodabljajte svoj profil
Svoj profil redno posodabljajte, predvsem ob menjavi delovnega mesta, položaja ali podjetja. Redno dodajajte tudi povezave do novih člankov, projektov itd. Vaš profil mora biti dinamičen in posodobljen.

Z izpopolnitvijo svojega LinkedIn profila ste naredili prvi korak na poti do nove/prve zaposlitve. Še naprej spremljaj kanale Zavoda Nefiks, kjer nudimo številne uporabne informacije, novice in dogodke, ki ti bodo na tej poti v pomoč.

Pod skupnim sloganom #mladiinkompetentni lahko najdete vsebine, ki jih objavljajo zadovoljni udeleženci naših delavnic.

Viri:

-        https://www.thebalancecareers.com/how-to-use-your-linkedin-profile-as-a-resume-2062598

-        Slika: - https://unsplash.com/photos/W5mjBCdaHzE

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00