fbpx
Nova aplikacija za vse, ki delajo s skupinami

| Akademija prostovoljstva

Si prostovoljec ali mladinski delavec? Ti včasih zmanjka idej, katero igro ali dinamiko uporabiti pri delu z mladimi? Na Zavodu Nefiks smo v okviru projekta Akademija prostovoljstva razvili novo aplikacijo za pametne telefone, s katero želimo digitalno podpreti mladinsko delo.
GRAFIKA Pika stop

Kot trenerji in prostovoljci smo na terenu ugotovili, da je znanja kar nekaj, vendar je vsebina z različnimi metodami, dinamikami in igrami različno dostopna mladim. Starejši se spominjajo, kako smo primerne igre iskali po knjigah, ki so bile dostopne v knjižnici. Kasneje smo lahko nekaj stvari poiskali že na spletu, sedaj pa lahko igre nosimo kar v svojem žepu ali torbici.

Kot prostovoljci v projektu Akademija prostovoljstva smo želeli mlade podpreti na njim bolj domačem terenu. S pomočjo trenerjev v projektu Akademija prostovoljstva smo začeli graditi bazo iger. Vsebinsko sta nam bila v pomoč tudi Rafo Pinosa ter Gašper Otrin, ki sta na področju iger v Sloveniji velika strokovnjaka. Iz tehničnega vidika priprave aplikacije smo v začetnih korakih vključili študentko, na praksi za pomoč in dokončanje aplikacije pa so se vstopili fantje iz Zavoda 404.

Naša želja od začetka je bila, da razvijemo aplikacijo z dobro bazo iger na enem mestu, ki deluje tudi na področjih, kjer ni internetnega dostopa. Z razvojem aplikacije smo želeli skrajšati čas iskanju ustrezne vsebine, ki bo pomagala pri raznolikosti programov prostovoljcev in mladinskih delavcev.

Vaših predlogov za izboljšave bomo veseli. Pišete nam lahko na nefiks@nefiks.si

Aplikacija je prosto dostopna v Trgovini Play na naslovu: Pika STOP – Aplikacije v Googlu Play (google.com), ter v App Store na naslovu: Pika STOP - Aplikacije v App Store 

Screenshot vstopni meni

Pasica MJU URSM


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00