fbpx
Finale U21 - Portugalska - Nemčija

| Zavod Nefiks

Pep Guardiola, znani nogometni trener je nekoč dejal »We always try to win until the very end. If we don`t, we congratulate the opponent. That`s what sports is about.« Točno takšno tekmo, kjer so se igralci ene in druge ekipe borili do konca, smo si lahko ogledali minulo nedeljo na Stožicah, kjer sta se v finalu evropskega prvenstva U21 pomerila Portugalska in Nemčija.

 

u21 tekma

Kot se za prave navijače spodobi, smo tudi mi stavili na svojega favorita in ne boste verjeli, da je ena od naših zaposlenih celo uganila rezultat! 

u21 tekma2

Ogled tekme pa je sicer lepo zaključil dogajanje, v katerega smo bili vpeti od srede maja. Najprej smo se kot Zavod Nefiks in Stičišiče Središče udeležili simbolične predaje nogometne žoge med mestnimi četrtmi na vrhu Golovca. Na poti na vrh, smo med mimoidočimi promovirali nogomet in športni duh v najširšem pomenu besede. 

golovec predaja

V začetku junija smo se s tremi ekipami udeležili tudi Fusbalige, ki je partnerski dogodek združenja preventivnih programov za mlade Slovenije in Mreže mladinskih centrov Ljubljana, v katerega smo z Mladinskim centrom Vič vključeni tudi mi. Ob tekmah, navijanju in vsemu spremljevalnemu programu smo preživeli čudovit popoldan in že komaj čakamo, da se kdaj česa podobnega ponovno udeležimo!

fusbaliga2

fusbaliga1

»Po 25 letih sem si zopet ogledal tekmo na stadionu. Bilo je zanimivo slišati drugačne zvoke, kot jih sicer slišiš po TV. Igri je potrebno tudi neprestano slediti, saj v živo ni ponovitve akcije.« (J. M.)


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00