fbpx
Priročnik za upravljanje družabnih omrežij

| Nefiks karierne rešitve

Priročnik za upravljanje družabnih omrežij – strategija, orodja in praktični primeri za vsakega upravljavca družabnih omrežij je nastal v okviru projekta Nefiks karierne rešitve, ki ga izvaja Zavod Nefiks s konzorcijskimi partnerji Zavod MISSS in Središčem Rotunda.


Avtorica Zala Bricelj, digitalna strateginja in specialistka za uporabo sodobnih tehnologij za nastop na splet in družabna omrežja nam v  priročniku podrobneje predstavi upravljanje družabnih omrežij v osebne in poslovne namene in ima pet glavnih vodil:
1.    Razumevanje načina delovanja digitalnega marketinga in družabnih omrežij za aktivno uporabo in promocijo.
2.    Uporaba družabnih omrežij v namen (samo)promocije, prepoznavnosti in učinkovitega grajenja znamke in znamčenja (angl. Branding).
3.    Prepoznavanje kompetenc in sposobnost vloge – poklica upravljavec družabnih omrežij.
4.    Biti aktiven na področju vseživljenjskega učenja – svoje digitalne kompetence nadgrajevati in razvijati s primeri iz prakse in razumeti razlike med posameznimi omrežji, kanali in platformami, prek katerih se danes povezujemo, komuniciramo, sodelujemo in gradimo svojo spletno in medijsko pojavnost.
5.    Upravljanje in uporaba družabnih omrežij v praksi za krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo in posledično večjo zaposljivost.

2021 NKR Prirocnik za upravljanje druzabnih omrezij slika naslovnice

Priročnik je namenjen tako udeležencem usposabljanja Nefiks karierne rešitve: Manager družbenih omrežij, kot tistim, ki želijo izvedeti več o marketingu – kako deluje in kaj je potrebno za uspešno delo na tem področju. Opremljen je s teoretičnimi in praktičnimi primeri iz digitalnega marketinga, marketinga na družabnih omrežjih in vsebinskega marketinga. Vsebuje tudi nabor primerov in orodij, ki jih lahko uporabčja vsak, v osebne ali poslovne namene.

Vsako poglavje v priročniku vsebuje tudi karierni in strokovni nasvet za iskalce zaposlitve za lažji vstop na trg dela, ki je označen s posebno ikono, da se bralci lažje orientirajo v posameznem poglavju in pri določeni temi.

[Povzeto po Priročnik za upravljanje družabnih omrežij]

Priročnik je brezplačno dostopen na TEJ povezavi. V kolikor bi želeli tiskan izvod pa nam to sporočite na nefiks@nefiks.si.

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00