fbpx
Delavnice, od koder odneseš trenutek sreče

| InterArts: Youth Communities for Social Inclusion

V zadnjih dveh letih smo na Zavodu Nefiks sodelovali v mednarodnem projektu InterArts, katerega namen je bil skozi različne zvrsti umetnosti mlade opolnomočiti v boju proti diskriminaciji in socialni izključenosti.

Z uporabo neformalnih metodoloških procesov skozi različne umetniške discipline (ples, gledališče, glasba, ulična umetnost, fotografija, literatura, kino, slika in kiparstvo) smo mladim želeli razširiti svet novo osvojenih veščin, želeli smo, da udeleženci ovrednotijo in izpostavijo svoje kvalitetne značajske lastnosti.

V naših delavnicah smo tako vstopili v svet izdelave videov, slam poezije ter risanja stripov. Naših delavnic se je udeležilo nekje 60 mladih iz celotne Slovenije, na ravni Evrope, v 7 državah, pa se je v projekt vključilo več kot 400 mladih.

That is for the participants to take something away, either a couple hours of happiness, or amazing insights that they would never find out by themselves, or make friends, but in any scenario to take something away with them. 
Angeli, Grčija

V okviru projekta smo s partnerji pripraviti zaključni video, ki povzame celotno vizijo projekta. Javno projekcijo filma so pripravili Inter Alia, projektni partnerji iz Aten, projekcija pa je potekala 17. 9. 2021 v sklopu festivala Fest of Togetherness v Atenah. Video je sedaj dostopen tudi na YT povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=4gsWdP2ufOw.

S tem videom se počasi zaključuje skupnen projekt sodelujočih organizacij: Compagnia Virgilio Sieni (Italija), Zavod Nefiks (Slovenija), Asociacion Juvenil Teatral On & Off (Španija), Proposito Inadiavel (Portugalska), Ars for Progress (Belgija) in Carpe Diem (Hrvaška).

Na Zavodu Nefiks se posvečamo mladim predvsem iz vidika karierega svetovanje in pridobivanja kompetenc, pomembnih za razvoj kariere. Delo z mladimi skozi umetnost nam je tako dalo širino in nove ideje, ki bodo pripomogle k kakovostnejšemu mladinskemu delu.

Interarts logo financer


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00