fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Prejeli smo
  • [prejeli smo] Mladinski natečaj ob dnevu človekovih pravic 2021: Dostop do čiste vode in sanitarne ureditve
[prejeli smo] Mladinski natečaj ob dnevu človekovih pravic 2021: Dostop do čiste vode in sanitarne ureditve

| Prejeli smo

Društvo za Združene narode za Slovenijo v sodelovanju s Platformo SLOGA vabi k sodelovanju na mladinskem natečaju ob mednarodnem dnevu človekovih pravic. Tema letošnjega natečaja je dostop do čiste vode in sanitarne ureditve.
Na natečaju lahko sodelujejo mladi stari od 12 do 29 let. Nagradni natečaj je razdeljen na dva sklopa: literarni in fotografski natečaj. Rok za oddajo del je 30. november 2021.

Natečaj je razdeljen na dva sklopa:
  • literarni natečaj: omejitev dolžine eseja/razmišljanja je 400 besed;
  • fotografski natečaj: fotografije naj bodo ločljivosti 100–250 ppi.

Prva nagrada literarnega natečaja je tablični računalnik, fotografskega natečaja pa brezžične slušalke AirPods2. Podelili bomo tudi druge praktične nagrade.

Mladi imajo pomembno vlogo pri udejanjanju človekovih pravic in ciljev trajnostnega razvoja, zato je Društvo za ZN v sodelovanju s Platformo SLOGA izbralo dostop do čiste vode ter sanitarne ureditve kot temo letošnjega natečaja. Voda v zunanjem delovanju Evropske unije je tudi ena od prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Svetu EU. Z natečajem želimo mladim ponuditi priložnost, da svoje vtise in razmišljanja o dostopu do čiste vode in sanitarne ureditve izrazijo skozi besedo ali fotografijo.

Z obeležitvijo dneva človekovih pravic si na Društvu za Združene narode (ZN) prizadevajo opozarjati na pomen varstva in spoštovanja teh temeljnih vrednot. Ob tej priložnosti Društvo za ZN že štirinajsto leto objavlja natečaj, letos pa se je soorganizaciji ponovno pridružila Platforma SLOGA s projektom Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – projekt predsedovanja EU 2020–2022.

Vsa prispela dela bo ocenila izborna komisija. Rezultati natečaja bodo objavljeni ob dnevu človekovih pravic 10. decembra 2021. Nagrajena dela bodo predstavljena v spletnem zborniku.

Za dodatne informacije smo na voljo preko e-pošte: patricija.virtic@sloga-platform.org.

Razpis najdeš NA TEJ POVEZAVI, prijaviš pa se lahko TUKAJ.

2021 mladinski natečaj mednarodni dan človekove pravice čista voda sanitarnost


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00