fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Prejeli smo
  • Odprt je 16. razpis za nacionalne štipendije L'Oréal-UNESCO »Za ženske v znanosti« 2022
Odprt je 16. razpis za nacionalne štipendije L'Oréal-UNESCO »Za ženske v znanosti« 2022

| Prejeli smo

Leto je naokoli in pred mladimi perpektivnimi raziskovalkami je ponovno priložnost za štipendijo v vrednosti 5000 evrov, s katero se bodo lažje posvetile svojemu raziskovalnemu delu. Z današnjim dnem so namreč ponovno odprte prijave na 16. nacionalni razpis »Za ženske v znanosti« 2022, ki poteka v partnerstvu L'ORÉAL Adria in Slovenske nacionalne komisije za UNESCO.
Na razpis za nacionalne štipendije L'Oréal-UNESCO »Za ženske v znanosti« 2022 se vse do vključno 25. novembra 2021 lahko prijavijo mlade raziskovalke v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine. Tri prijaviteljice, ki bodo s svojim znanstvenim delom prepričale komisijo, bodo prejele štipendijo v višini 5.000 evrov in se pridružile 43 dosedanjim štipendistkam.

Čeprav se delež žensk v raziskovalni dejavnosti v zadnjih letih veča, so programi, kot je L’ORÉAL – UNESCO »Za ženske v znanosti«, še vedno ključnega pomena pri spodbujanju mladih raziskovalk, da nadaljujejo svojo karierno pot v znanosti. Na podiplomskem študiju v Sloveniji sta spola skoraj izenačena. Med prejemniki in prejemnicami doktorskega naziva je bilo 54 % žensk. To pa se ne odraža v deležu raziskovalk, kjer jih je 32,5 % (Eurostat, 2020).

Partnerja L’ORÉAL in UNESCO si tako na globalni in nacionalnih ravneh prizadevata pomagati mladim raziskovalkam, da dobijo priznanje za svoje delo, prepoznavnost znotraj znanstvene skupnosti in širše ter tako prispevata k vzpostavljanju enakopravnega položaja žensk znanstvenic po vsem svetu. Njuno globalno partnerstvo »For Women in Science« na mednarodni ravni deluje in opozarja na pomen in vlogo žensk v znanosti že od leta 1998.

Več informacij dobiš na TEJ FACEBOOK STRANI, o razpisu pa si lahko prebereš še TUKAJ!

2021 loreal unesco ženske v znanosti november razpis


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00