fbpx
Prijavite svoje bližnje na e-družabništvo

| Stičišče Središče

Za vse babice, dedke in njihove vnuke, za tete in strice, očete, mame in tiste, ki bi pusto meglo zimskih juter radi nekoliko razgnali in se ob tem tudi razgibali.

Vabimo torej vse mlade in manj mlade, ki so v dnevnem stiku s starejšimi, za katere vedo, da bi jim prav prišlo malo druženja, da se skupaj z njimi prijavijo v naš projekt. Delavnice so namenjene vsem, ki v teh zimskih dneh pogrešajo malo druženja: starejšim, brezposelnim ali tistim, ki jih sodelovanje zanima.

Kako bomo to naredili?
Zjutraj, preden bodo vnuki (otroci) odšli v šolo in službe, se bodo (starim) staršem pomagali pridružiti na ZOOM linku, kjer bo potekalo druženje. Udeleženci za to potrebujejo internetno povezavo, pametni telefon ali računalnik.
Za začetek bodo vsi mikrofoni nastavljeni na tiho. Če bodo hoteli kaj povedati, jim bodo moderatorji omogočili, da bodo lahko sodelovali. Po koncu druženja, bomo povezavo avtomatsko zaprli.

Pričnemo 8. 12. ob 7. 30 zjutraj. Tri pilotne delavnice bodo potekale na digitalnem kanalu ZOOM in bodo izvedene vsako sredo: 8., 15. in 22. 12. Vsakič bomo pričeli ob 7.30 zjutraj, vse skupaj pa bo trajalo 90 minut. Zoom kanal bo odprt že od 6. 30 zjutraj, tako, da se bodo lahko pridružili vsi, ki bodo to želeli.

Kaj je vloga pomočnikov (it – prostovoljcev) – torej vas:
da se v četrtek, 2. 12., ob 18.00 udeležite sestanka / usposabljanja za sodelovanje, na katerem se bomo dogovorili, kako boste svojcem pomagali do sodelovanja. Za sodelovanje ni potrebno predznanje, zgolj pripravljenost.

Nato pa poskrbite, da bodo vaši bližnji tri zaporedne srede (8. , 15. in 22. 12) imeli dostop do ZOOM-a, kjer bo druženje potekalo. Vsi prostovoljci bodo za sodelovanje po pošti prejeli skromno nagrado in priznanje za sodelovanje.

Na delavnicah bomo izvajali družabne aktivnosti, spoznavali boste, kaj počno naša društva in druge nevladne organizacije, vse skupaj pa bomo popestrili s telovadbo, ki jo bo izvedla Društvo Šola zdravja. Predlagamo, da si zagotovite dovolj prostora, da boste (seveda, če lahko) telovadili skupaj z nami.

Delavnice bomo v decembru izvajali pilotno, če pa se bodo izkazale za zanimive, bomo z njimi nadaljevali v prihodnjem letu. PRIJAVI SE TUKAJ!

2021 E DRUŽABNIŠTVO STIČIŠČE SREDIŠČE

 

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00