fbpx
Igrifikacija v mladinskem delu

| Mednarodni projekti

Predstavniki Zavoda Nefiks in Mladinskega EPI centra Piran smo se v novembru udeležili seminarja na temo igrifikacije z naslovom Gamestorming: Gamification in Youth Information, ki ga je organizirala organizacija La Vibria Intercultural iz Španije. Na seminarju smo delili dobre prakse in ideje, kako implementirati igre v neformalne oblike učenja.

S partnerji iz 17 različnih držav smo se sredi novembra zbrali v Barceloni, kjer smo poleg mesta odkrivali in delili lastne dobre prakse, se preizkusili v izdelavi in reševanju sob pobega, različnih družabnih in drugih igrah, virtualni realnosti ter delili druge dobre prakse, ki jih lahko mladinski delavci uporabijo pri svojem nadaljnjem delu.

2021 igrifikacija v mladinskem delu barcelona erasmus plus

Sami smo predstavili aplikacijo Karierni labirint, ki jo uporabljamo na kariernih delavnicah in aplikacijo Pika STOP, ki združuje različne igre in dinamike, ki jih lahko mladinski delavci uporabijo v mladinskem delu.

2021 igrifikacija v mladinskem delu barcelona erasmus plus 2

Nives Felić, ena od udeleženk seminarja, je o izkušnji povedala: »V tem tednu sem se naučila več stvari; od tega, kako enostavna je lahko izdelava sobe pobega z izobraževalno vsebino, da sta virtualna resničnost in igre lahko super orodje za prenašanje informacij in da je Barcelona res čudovito mesto!«

Kratek insert si lahko ogledate tudi na povezavi.


2021 igrifikacija v mladinskem delu barcelona erasmus plus 3

Izvedbo seminarja je podprl program Erasmus+.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00