fbpx
Cagliari - metropola učenja

| Tutorstvo

Julija in Nives sta se med 22. in 26. novembrom udeležili študijskega obiska metropole učenja Cagliari na Sardiniji, ki ga je organiziral TiPovej!, Zavod za ustvarjalno družbo s katerim sodelujemo v sklopu Mreže KROJ.


 

2021 NEFIKS CROL Sardinija 1

Ekipa iz Slovenije si je vzela čas tudi za raziskovanje Sardinije.


Namen srečanja je bil spoznati platformo »Cities of learning« in kako preko nje motivirati mlade za pridobivanje učnih značk, se povezati z mladimi ambasadorji iz drugih mest učenja, si ogledati Sardinijo in se kaj novega naučiti. Študijskega obiska so se poleg predstavnikov iz Slovenije udeležili tudi predstavniki iz Nemčije, Italije, Litve, Latvije, Nizozemske, Norveške, Srbije in Španije.  V sklopu študijskega obiska je bilo organizirano tudi srečanje partnerjev, kjer so se rojevale nove ideje in načrt dela za prihajajoče mesece.

 2021 NEFIKS CROL Sardinija 3

Na Sardiniji so se zbrali predstavniki 9 mest učenja.


Za Zavod Nefiks je bil študijski obisk dobra izkušnja, saj smo pobližje spoznali delovanje platforme in se naučili, kako jo lahko implementiramo v delovanje naše organizacije.


Dogajanje celotnega tedna je udeleženka Julija Gornik ujela tudi v kratek video:

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00