fbpx
EveryBody Dance v Ukrajini

| Mednarodni projekti

Med 9. in 16. novembrom 2021 smo se mladi iz Slovenije skupaj s Španci, Nemci, Belorusi in Ukrajinci srečali v kraju Lviv v Ukrajini.

Z mladinsko izmenjavo smo raziskovali vrednosti naše samopodobe. Preko vaj odkrivanja gibanja smo raziskovali svoje meje in mnogokrat stopili iz cone udobja. Z delom po skupinah (in druženjem izven uradnega programa) smo krepili mednarodno sodelovanje.

2021 everybodydance ukraine 2

Tekom projekta smo za nalogo pripravili različne projekte, ki skupaj tvorijo razstavo. So pokazatelj naših različnih odkritij tekom tedna. Naloge so se skupine lotile na najrazličnejše načine – skupine so uporabile svoje vire moči, skozi katere so pokazali tudi svoje talente.

2021 everybodydance ukraine 3

Razstava je vidna na spletni strani https://everybodydancecom.wordpress.com/

Izven uradnega programa smo skupaj z ostalimi udeleženci odkrivali lepote mesta. V času našega druženja smo praznovali mednarodni rojstni dan, ki je bil podkrepljen tudi z zgodovinsko/vojaško podobo Ukrajine. Odkrili smo mestne parke (ki so drastično večji kot naši Slovenski), in mesto prehodili po dolgem in počez. Da smo se okrepili smo se okrepčali tudi ob hrani.

2021 everybodydance ukraine

Po zaključku te izmenjave lahko rečemo, da je bil projekt poseben. Velikokrat smo se mogli prilagoditi razmeram in stopiti iz naše cone udobja. Verjamemo pa, da nam je ta izkušnja pokazala, kako smo lahko v našem življenju še boljši.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00