fbpx
[Postani ESE prostovoljec] Boosting Solidarity! na Finskem

| Mednarodni projekti

Hyria Foundation Išče prostovoljca, ki bi sodeloval z njimi v centru za recikliranje Hyria. Izbrali so že dva prostovoljca in zdaj iščejo tretjega - morda si to ravno ti!

>>> Prijava
Zadnji dan za prijavo je 31. 3. 2022
Okvirno trajanje prostovoljstva: 7. marec 2022 do 1. 1. 2023

Vsi prostovoljci bodo večinoma delali v različnih enotah, nekatere delovne naloge pa bodo opravljali timsko. Večinoma delajo z brezposelnimi odraslimi, ki se soočajo z izzivi pri nadzoru svojega življenja, ekonomskega položaja ali duševnega zdravja. Prostovoljec bo z zaposlenimi delal kot pomočnik.

Delovne naloge vključujejo načrtovanje in urejanje aktivnosti, vodenje, podporo in spodbujanje ter sodelovanje pri osnovnih delovnih rutinah. Glavni cilji tega projekta so zagotavljanje novih izkušenj, širjenje sočutja in odprtosti ter medkulturnega učenja na tem območju. Začetni dnevi projekta so prilagodljivi.

NAMESTITEV, HRANA IN PREVOZ

Prostovoljci bodo živeli v majhnem mestu Riihimäki. Namestitev bo v študentskem stanovanju: skupna kuhinja in kopalnica z lastno spalnico. Denar za hrano in žepnino se izplačuje mesečno na lasten bančni račun prostovoljcev (denar za hrano 270€, žepnina 150€). Potni stroški od nastanitve do delovnega mesta so kriti (z vlakom ali avtobusom).

USPOSABLJANJE MED AKTIVNOSTJO

Prostovoljci se bodo lahko udeležili nacionalnih izobraževanj z drugimi prostovoljci. Na voljo je tudi tečaj finskega jezika. Vsak prostovoljec bo dobil mentorje.

PROFIL UDELEŽENCA

Iščejo prostovoljca, ki želi delati z ljudmi. Zaželjeno je, da so prostovoljci motivirani za delo z ljudmi, ki imajo težave s socialno izključenostjo, duševnim zdravjem, zlorabo drog ali socialnimi ovirami. Žal delovno okolje ni primerno za invalide, sicer pa so dobrodošli prostovoljci z manj priložnostmi. Uporabne so kakršne koli posebne veščine ali hobiji, kot so umetnost, šport, narava, ustvarjalnost, digitalne veščine itd. Osnove angleščine so prednost. Izbrali so že dva prostovoljca, vendar imajo prostora še za enega!

ESE logo


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00