fbpx
The Shadow Report - razmislek civilne družbe o makroregionalnih strategijah EU

| Mednarodni projekti

9. marca 2022 je objavljeno prvo senčno poročilo The Shadow Report, ki vsebuje razmislek civilne družbe o makroregionalnih strategijah EU. Pri pripravi poročila je v partnerstvu 9 organizacij iz različnih držav EU, sodeloval tudi Zavod Nefiks.

 

Mednarodni partnerji smo se spraševali, kako dobro poznamo makro regije, strategije in poročila EU na tem področju ter kako lahko državljani vplivamo na oblikovanje in izvajanje politik EU. Moči smo združili tudi zato, da bi dokazali, da lahko naš pristop od spodaj navzgor naredi razliko pri oblikovanju politik EU.


Zbrali smo mnenja, razmišljanja, prispevke in predloge iz vseh 19 držav članic EU makroregij in tudi širše, saj so v makroregije vključene tudi države nečlanice. Organizirali smo spletna posvetovanja, poslali vprašalnike, osnutek senčnega poročila predebatirali na več posvetovalnih dogodkih - v Mariagerju na Danskem, Palermu v Italiji in Budimpešti na Madžarskem.

NEFIKS The shadow report porocilo 2 2022


Slovenija je kar v treh makro regijah, zato predstavlja pomembnega akterja. Tekom projekta je bil predviden tudi dogodek v Sloveniji, a je bil zaradi epidemije prestavljen na splet. Dogodek Voices from the Alpine region (EUSALP) and beyond smo izvedli v novembru 2021.

The Shadow Report je projekt evropskih organizacij, katerega namen je bil pripraviti senčno oziroma alternativno poročilo organizacij civilne družbe iz štirih makroregij, ki povzema njihove izkušnje in poda konkretne predloge in priporočila za večjo vključenost državljanov pri izvajanju makroregionalnih politik EU v prihodnosti.

NEFIKS The shadow report porocilo 2022

Celotno poročilo je dostopno v tem dokumentu: POVEZAVA.

Več: https://europeanhouse.hu/here-it-is/.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00