fbpx
Majhen prispevek k malo bolj čistemu okolju

| Zavod Nefiks

V ponedeljek, 11. aprila so se sodelavci Zavoda Nefiks v okviru tim bildinga odpravili na mini čistilno akcijo na Rakovniku, saj opažajo, da je v njihovi okolici vedno več smeti. K akciji so povabili tudi prijatelje iz SMC Rakovnik in Mladinskega ceha, saj je bila to priložnosti, ki lahko »poveže zaposlene, ustvari skupnost, hkrati pa se lahko vsi zavemo kako velik problem je nesmiselno odmetavanje odpadkov« (Kristina Anželj, SMC Rakovnik).
 

 

Zavod Nefiks Cistilna akcija 2022 3

POVEZOVANJE SKUPNOSTI
»Čistilna akcija je bila priložnost, da smo združili prijetno s koristnim, v fajn družbi, ob prekrasnem vremenu in dobri hrani« (Robin Ulaga, Mladinski ceh), če pa smo s svojim zgledom spodbudili še koga, da bo prihodnjič premislili, kam odvrže smet, pa je bil naš cilj še toliko bolj dosežen. Ker vse tri organizacije delamo z mladimi, opažamo pri našem delu, da je »vključevanje mladih v čistilne akcije nujno. Mladi potrebujejo pozitivnih zgledov in zunanjo motivacijo pri zelenih odločitvah. Če smo v preteklih dveh letih lahko veliko slišali o njihovih protestih za podnebne sprembe, pa jih moramo tudi z lastnim zgledom spodbuditi k skrbi za čisto domače okolje« (Jože Gornik, Zavod Nefiks).
 

Zavod Nefiks Cistilna akcija 2022 2


EN SVET IMAMO, SKRBIMO ZANJ
Vsi sodelujoči v čistilni akciji smo našteli kar 45 držav sveta, ki smo jih obiskali. A svet je le eden, in če ne bomo zanj poskrbeli v našem lokalnem okolju, nismo naredili nič.
Ob koncu smo si podelili tudi misel, kako lahko polepšamo naša delavna mesta - tudi tam namreč občasno “onasnežujemo”. Ugotovili smo, da včasih lahko že neformalen pogovor ali druženje polepšata delovna mesta in prispevata k lepšim odnosom.

Zavod Nefiks Cistilna akcija 2022 4


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00