fbpx
Trening za trenerje v Sremskih Karlovcih

| Aktualno

Od 9. do 16. aprila je potekala Erasmus + izmenjava v Sremskih Karlovcih (Srbija) na temo duševnega zdravja mladih. Na izmenjavi so trenerji iz različnih držav - Srbije, Hrvaške, Italije in Makedonije - delili dobre prakse na področju dela z mladimi in udeležence učili različnih tehnik dela z mladimi.

Naš trening smo začeli s ponovitvijo osnov dela z mladimi - primerjali smo prakse med državami, se pogovarjali o reševanju težav, s katerimi se soočamo in izvedeli veliko o obravnavi duševnega zdravja v vsaki od držav. Potem smo se osredotočili na duševno zdravje trenerjev - izvedli smo kar nekaj vaj in izobraževanj, s pomočjo katerih smo spoznali, kakšne so naše pristranskosti, ki bi lahko vplivale na naše delo z mladimi, in kako jih med delom z mladimi osvestiti in se jih zavedati.

Nadaljevali smo s spoznavanjem mladinskega dela. Na igranem primeru smo poskušali pomagati fantu, ki se spopada s samopoškodovalnim vedenjem, med tem pa smo spoznali pogoste napake, ki jih lahko med takim delom naredimo. Pogovarjali smo se tudi o osnovah mladinskega uličnega dela in o tem, kakšen vpliv ima to na delovanje skupnosti.

2022 eramus trening srbija 1

Preostanek tedna smo spoznavali različne tehnike, ki jih lahko uporabimo med načrtovanjem različnih aktivnosti za mlade. Spoznali smo veliko zanimivih spoznavnih tehnik, pa tudi kar nekaj tehnik za zanimiv zaključek delavnice. Pogovarjali smo se o večih temah, povezanih s pandemijo COVID-19 in duševnim zdravjem mladih, te teme pa smo poskušali nasloviti tudi z različnimi aktivnostmi.

Naš teden smo zaključili z izdelavo naše lastne delavnice, kjer smo lahko uporabili vse tehnike, ki smo se jih naučili tekom izobraževanja. Delavnice smo izdelovali v skupini udeležencev iz naše države - naša delavnica je nastala na temo postavljanja in ohranjanja meja. Delavnico bomo meseca maja izvajali v Mladinskem centru Vič, na izvedbo pa ste vabljeni vsi mladi, starejši od 15 let.

2022 eramus trening srbija 3


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00