fbpx
[PREJELI SMO] Studio evropa: prihodnost bo zelena ali pa je ne bo

| Prejeli smo

v petek, 10. junija 2022, ob 11. uri

Evropska unija je odločena ohraniti status globalnega svetilnika v boju proti podnebnim spremembam, zato si je z zelenim dogovorom zastavila izjemno ambiciozna cilja: do leta 2050 postati prva ogljično nevtralna celina, še prej pa do leta 2030 zmanjšati izpuste toplogrednih plinov za vsaj 55% glede na izhodiščno leto 1990.

 

Ta cilja seveda zahtevata izjemne ukrepe in vlaganja tako članic kot celotne Unije, vendar je v zadnjem času glede tega opazno popuščanje pozornosti in odločnosti, predvsem na račun spopadanja s posledicami pandemije covida-19 in vojne v Ukrajini. Toda časa za omahovanje ni več, podnebna kriza zahteva naš takojšen in obsežen odziv.

O izzivih zelenega prehoda bomo z uglednimi gosti spregovorili v petek, 10. junija, ob 11. uri v Hiši EU. Z nami bodo:

  • dr. Milan Brglez, evropski poslanec (S&D)
  • dr. Klemen Grošelj, evropski poslanec (RE)
  • dr. Janez Potočnik, nekdanji evropski komisar za okolje
  • Gaja Brecelj, ambasadorka evropskega podnebnega pakta in direktorica fundacije Umanotera

    2022 nefiks prihodnost bo zelena ali pa je ne bo

    Razpravo, ki jo bo vodila novinarka Radia Slovenija Maja Ratej, lahko spremljate v živo v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani (v tem primeru nam prosimo napovejte vašo udeležbo na anita.tusar@ep.europa.eu) ali pa v neposrednem prenosu na naših profilih na Facebooku ali na YouTubeu.

    Vabljeni v našo družbo!

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00