fbpx
[Prejeli smo] Pomoč pri pridobivanju mladih NEET

| Prejeli smo

Na Mladinskem svetu Slovenije smo pričeli z izvajanjem projekta PreseNEETi se, s katerim želimo opolnomočiti in socialno aktivirati osebe NEET (mladi, ki niso zaposleni, se ne izobražujejo ali usposabljajo) na trg dela in v družbeno okolje.Vzpostavili bomo podporne storitve za prikrajšane skupine mladih ter jih opolnomočili do te mere, da se bodo aktivno vključili na trg dela v obliki prostovoljstva ali zaposlitve in da se bodo aktivno vključili v lokalno skupnost. Preko individualnega svetovanja in sistema mentorstva pa jim bomo nudili pomoč pri premagovanju ovir in osebnih stisk.

V projekt bomo vključili 30 oseb NEET starih med 15 in 29 let. Prosila bi vas, da v kolikor v vaših lokalnih okolij poznate take osebe, da jim posredujete spodnji letak oziroma jih nagovorite, da se pridružijo projektu. Lahko nam tudi zaupate njihov email in jih bomo kontaktirali sami.

Za potrebe razvoja sistema svetovanja bomo z mladimi najprej naredili fokusne intervjuje, ki bodo potekali konec julija, zato bi nabor oseb potrebovali do 15.7.2022.

Prijava na: info@mss.si do 15.7.2022.

2022 Nefiks pasica


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00