fbpx
Vabilo na dialog z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem

| Tutorstvo

Vabilo redstavništva Evropske komisije v Sloveniji in Mreže MaMa na dogodek aktivne participacije mladih v odločevalskih procesih na najvišji ravni MLADINSKI DIALOG Z EVROPSKIM KOMISARJEM JANEZOM LENARČIČEM in utrip evropskega leta mladih v Sloveniji

 

Razmišljaš o aktualnih razmerah v svetu in o prihodnosti evropske skupnosti? Imaš zamisli za bolj zeleno, vključujočo, digitalno in solidarno Evropsko unijo? Se želiš aktivno vključiti v odločevalske procese? Potem se nam pridruži na vrhuncu praznovanja evropskega leta mladih v četrtek, 24. novembra 2022, med 11.00 in 14.00 uro v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani ali spremljaj spletni prenos v živo!

Kako bo energetska kriza vplivala na zeleni prehod? Kako vsem mladim zagotoviti enake pogoje za aktivno participacijo v družbi? Kako se Evropa izogiba pastem digitalizacije? Je evropska solidarnost na preizkušnji? To so vprašanja, ki so jih tvoji vrstniki zastavili v mladinskih dialogih z odločevalci na regijskih dogodkih v evropskem letu mladih. Kaj pa tebe zanima? Oglasi se v mladinskem dialogu z evropskim komisarjem in bodi glas mladih, ki ga slišijo najvišji odločevalci! Izrazi svoje mnenje že sedaj in postavi vprašanje na Facebooku ali Instagramu Mreže MaMa ali mlad.si. Pridi na dogodek ali spremljaj dialog na spletu in svoje vprašanje zastavi neposredno. Praznuj z nami evropsko leto mladih tudi ti in vztrajaj pri tem, da se mlade upošteva, ko se vam prisluhne!

Prijavi se do petka, 18. novembra 2022, s spletnim obrazcem.

Program dogodka:

  • 11.00–11.30 Registracija udeležencev – pravočasno pridi po svoj goodie bag!
  • 11.30–12.00 Interaktivno ogrevanje in spoznavanje lokalnih mladinskih pobud, evropskih ciljev mladih in Voice Platforme – začuti utrip evropskega leta mladih v Sloveniji!
  • 12.00–12.15 Prvi del dialoga: spoznavanje evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča in njegovega dela
  • 12.15–13.00 Drugi del dialoga: vprašanja mladih in razprava z evropskim komisarjem na temo zelene, vključujoče, digitalne in solidarne evropske družbe – izrazi svoje mnenje ali zastavi svoje vprašanje!
  • 13.00–13.15 Tretji del dialoga: nadaljnji ukrepi za vključevanje mladih v procese za razvoj Evrope prihodnosti – zelene, vključujoče, digitalne in solidarne za vse 
  • 13.15–14.00 Zaključek dogodka – druženje in izmenjava vtisov ob pogostitvi in glasbi.

#europeanyearofyouth #EYY2022 https://europa.eu/youth/year-of-youth_sl


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00