fbpx
Letni posvet mladinskega sektorja 2022: Krojimo mladinski sektor

| Tutorstvo

Mreža KROJ pripravlja ob podpori Urada RS za mladino v torek, 22. 11. 2022 v Festivalni dvorani v Ljubljani letni posvet mladinskega sektorja z naslovom »Krojimo mladinski sektor«.

 

Na dogodku se bodo zbrali predstavniki mladinskih organizacij, mladinski delavci in drugi akterji iz področja izvajanja mladinskega dela. Skozi moderiran proces bodo izmenjevali dobre prakse in si prizadevali najti poti do uresničitve vizije močnega sektorja, ki zna in zmore odgovarjati na izzive časa in potrebe mladih. Posveta se bo udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Igor Papič, ki bo na dogodku sodeloval v dialogu z udeleženci, nato pa bo podelil tudi državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju. Mag. Tina Kosi, v.d. direktorica Urada RS za mladino, bo prisotne nagovorila v uvodu in podelila certifikate nacionalne poklicne kvalifikacije »mladinski delavec«. Tematsko bo posvet naslavljal aktualne izzive, s katerimi se sektor v obdobju po epidemiji srečuje. To so predvsem nove kompetence, ki jih mladinski delavci potrebujejo za odgovarjanje na potrebe mladih, nastalih zaradi digitalizacije, poslabšanja duševnega zdravja in splošnega stanja duha, v katerega je ujeta ciljna publika mladih. Spraševali se bodo ali nekoč ključni komponenti mladinskega sektorja – prostovoljstvo in neformalno izobraževanje - mlade dovolj pritegneta, je »ponudba«, ki jo skupaj z mladimi organizacije ustvarjajo, dovolj »konkurenčna«, je poklic mladinskega delavca dovolj cenjen ter kako nagovarjati javnost, da bo prepoznala pomen in potencial mladinskega dela. Udeleženci se bodo o naštetih tematikah posvetovali v
delovnih skupinah, nato pa jih bodo v plenarnem delu predstavili panelu zunanjih strokovnjakov in predstavnikov Urada RS za mladino.

Dogodek bo v živo spremljan na www.mlad.si.

Program dogodka:

  • 9.30 uvodni nagovori Urada RS za mladino (v. d. direktorica mag. Tina Kosi) organizatorjev (predstavnikov Mreže KROJ) in podelitev NPK certifikatov 
  • 10.00 uvod v tematiko – 5 navdihujočih govorcev s primeri dobrih praks sektorja                         
  • 11.00 delo po tematskih skupinah                               
  • 13.00 kosilo                                                                 
  • 14.15 predstavitev publikacije »30 let slovenske mladine«  avtorja Tomaža Deželana
  • 14.30 plenarna razprava – pogledi na prihodnost mladinskega dela
  • 16.00 pogovor z ministrom za izobraževanje, znanost in šport dr. Igorjem Papičem 
  • 16.30 Podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju
  • 17.00 neformalno druženje

 

Vljudno vabljeni k spremljanju!
Za dodatne informacije se lahko obrnete na Natašo Lombergar (041 760 372).


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00