fbpx
ONLINE srečanje za mame najstnikov

| Prejeli smo

Srečamo se na Teamsih v četrtek, 2. 3. 2023, ob 20.00. Potrebuješ le šalčko čaja in miren kotiček doma. In povezavo.

"Hčerka me s svojim obnašanjem pogosto spravi ob živce. Že na poti iz službe ji po telefonu naročam, naj da posodo v pomivalec in pristavi golaž, ki sem ga za celo družino skuhala prejšni dan. Ko pridem domov pa po hiši odmeva glasna glasba, na štedilniku ničesar. Ne spomni se, da sem ji naročila, da to stori takoj. Kako ne! Saj vendar ve, da po kosilu peljem njo in brata v glasbeno šolo."

Ti je taka zgodba znana? Tako smo mame dan na dan v primežu obveznosti, časa in najstnikovega neodgovornega ravnanja. V stiski stresemo jezo in situacija se le še poslabša.

Dobra novica - lahko storimo kaj drugače! Tako, da te bo najstnik res slišal. Tako, da boš tudi ti končno malo zadihala.
  • najstnik bo slišal, če se postaviš med mobi ekrana in njega. Sicer gre vsebina tvojega govora skozi eno uho noter in skozi drugo ven;
  • občutljiv je na vse tvoje podtone (pazi kako rečeš);
  • ja, najpomembnejše (kar sem odkrila res pozno) - moraš poskrbeti zase. Iz prazne skodelice ne moreš dajat.

Mame si šele po nekaj letih upamo priznati, da potrebujemo 15 minut jutranjega miru, večerno branje, sprehode. To ni egoizem. To je ob najstniku nuja.

Tudi o tem bomo govorile v četrtek, 2. 3. 2023, ob 20.00 na ONLine srečanju za mame najstnikov. Še je čas, da se nam pridružiš. Poleg pripravljene vsebine, bo čas tudi za tvoja vprašanja.

Piši na nada@nadazupancic.si in ti pošljem povezavo.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00