fbpx
Festival “Hiša tisočerih zgodb”

| Prejeli smo

Mladi Zmaji, v sodelovanju z Zavodom Škrateljc, premierno predstavlja festival “Hiša tisočerih zgodb”, ki prepleta mladinsko kulturo, kolektivne modrosti časa in tlakuje pot do novega Centra mladih Ljubljana, v prostorih nekdanje tovarne sladkorja.

KDAJ: 18. 5. 2023
KJE: Fabianijev most pri Galeriji Cukrarna

VOZNI RED FESTIVALA 
Obeta se celodnevno festivalsko dogajanje, ki bo poklon ustvarjalnosti mladih, ki navdihujoče razmišljajo o prostorih in skupnosti, izžarevajo učenje iz preteklosti, razumevanje sedanjosti in odgovornosti za prihodnost. V družbi našega kulturnega busa Ljuba&Drago bo vozni red festivala naslednji:
10.00 – 14.00: USTVARJALNICE: Na krilih novega stripa Cukrarna. Zgodba slovenske pesniške duše. bomo priklicali muzo navdiha in o Centru mladih Ljubljana razmišljali na delavnicah POEZIJE, STRIPA in FILMA. Delavnice bosta izvajala avtorja stripa, pisatelj Žiga X Gombač in ilustrator Jaka Vukotič ter mentorji Filmske šole Mladi zmaji.

14.00 – 16.00: RIME POD MOSTOM: Če se boste v popoldanskem času  zadrževali v okolice Galerije Cukrarna, boste lahko prisluhnili branju poezije mladih pesnikov in pesnic iz kolektiva Mlade rime. Za branje na dogodku se lahko prijavite na njihovi spletni strani.

16.00 – 20.00: LIP RAMPS: Vabimo tudi na urjenje v rolkarskih veščinah z LIP RAMPS pod Fabianijevim mostom. V skate park, ki se nahaja v neposredni bližini bodočega Centra mladih Ljubljana, vabimo izkušene skejterje in začetnike, ki bi želeli osvojiti osnovne manevre in trike. Se skejtamo!

16.00 – 18.00: 4. POSVET O CENTRU MLADIH LJUBLJANA: V sklopu festivala bo potekal tudi javni posvet v učilnici Galerije Cukrarna, tokrat na temo bivanja in sobivanja v Centru mladih Ljubljana. Izmenjali bomo poglede, ideje, potrebe in razmisleke o novodobnem sobivanju in ustvarjanju navdihujočega prostora za ustvarjanje. Na posvet se prijavite s spletnim obrazcem najkasneje do ponedeljka, 15. maja.

18.00 – 20.00: KONCERT “PESMI ŠTIRIH”: Zvečer bodo sceno ukradli poeti sodobnega časa. Ritme in rime bodo v družbi plesalcev iz ULCE in ŠKD GOR delali Adelaida & TŽTŽ, impro rap na sto in en način – UM & KUNA in trnovski reper SKOVA. Ne zamudite freestyle spektakla pod Fabianijevim mostom!

Povezava do objave: https://mladizmaji.si/program/mladi-zmaji-vabimo-na-festival-18-5-pod-fabianijevim-mostom/?id=1-1

 

Vir novice in slike: Mladi zmaji


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00