fbpx
Mid-term trening ESE

| Priložnosti za mlade

Vmesno usposabljanje za prostovoljce Evropske solidarnostne enote je potekalo od 12. do 16. junija v jugozahodnem delu Slovenije. Tokrat je bilo usposabljanje v nestandardni obliki – v obliki pohoda.

Ekipo prostovoljcev so sestavljali predstavniki 9 držav, ki so bili drug ob drugem 5 dni. Iz Zavoda Nefiks je sodelovala prostovoljka Anastasiia Romanova.

Prvi dan so se vsi prostovoljci srečali na izhodišču – v Divači. Nato so obiskali Osp, prostovoljski center v Kastelcu in grad Socerb. Med odmori in zvečer so prostovoljci opravljali različne naloge, povezane z njihovim osebnim projektom. Prav tako je bilo veliko pozornosti namenjene kompetencam Youthpass.

Prostovoljci so pot nadaljevali skozi Tinjan proti obali vse do Ankarana, kjer je bila končna točka usposabljanja in poti. Prostovoljci so skupaj prehodili več kot 40 kilometrov! Ob koncu usposabljanja je sledila še zaključna vadba na obali.

Skupna komunikacija in preživet čas, razprave o projektih, skupne naloge in usposabljanja omogočajo prostovoljcem pridobivanje potrebnih izkušenj, interakcijo z drugimi ljudmi ter vzpostavljanje partnerstev in razvijanje socialne mreže.
Najlepša hvala organizatorjem in trenerjem za dobro pripravljen trening!

2023 mte trening pohod2

 

Članek pripravila Anastasiia Romanova, prostovoljka Evropske solidarnostne enote.

SL european solidarity corps LOGO CMYK


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00