fbpx
VOL&GO!

| Priložnosti za mlade

Mednarodni trening vključujočega prostovoljstva Vol&GO! je potekal na Cipru med 26. in 30. junijem. Namen tega izobraževanja je bil spoznati in deliti vključujoče prakse partnerskih držav, med katerimi so bile Slovenija, Ciper, Portugalska in Finska.

Iz vsake države se je izobraževanja udeležilo 6 udeležencev, pri čemer so bile 3 mlade osebe in 3 mladinski delavci. Med udeleženci treninga sta bila tudi Jakob Osredkar, prostovoljec MC Vič in Nives Felić, mladinska delavka iz MC Vič.

Trening je bil organiziran s pomočjo programa Evropske unije Erasmus+, ki spodbuja mednarodno sodelovanje na področju mladinskega dela in prostovoljstva. Udeleženci so v petih intenzivnih dneh pridobili nove veščine, znanja in izkušnje na temo vključujočega prostovoljstva.

Program je vključeval različne metode dela, kot so delavnice, predstavitve, čas za refleksijo in izmenjavo izkušenj. Poseben poudarek je bil namenjen izmenjavi vključujočih praks med partnerskimi državami. Vsaka država je predstavila svoje pristope k prostovoljstvu in vključevanju ranljivih skupin ter delila dobre prakse in izzive, s katerimi se srečujejo.

2023 VOL and go 2 600

Udeleženci treninga so pridobili nove perspektive in vpoglede v prostovoljstvo ter razvili ideje za izboljšanje vključujočih praks v svojih organizacijah. Pomembno je omeniti tudi medkulturno izmenjavo, saj so izkušnje prostovoljstva v omenjenih štirih državah zelo različne in zagotovo prispevajo k širjenju obzorja na področju prostovoljstva.

Trening je bil uspešen in pomemben korak k izgradnji močnejšega in bolj vključujočega prostovoljstva tudi za MC Vič, saj sta se Nives in Jakob domov vrnila polna novih idej, ki jih bosta uporabila pri svojem delu z mladimi in ranljivimi skupinami.

2023 VOL and go 3 600

En velik hvala gre na tem mestu tudi Mreži MaMa, ki je “vzel s sabo” predstavnike MC Vič :).
Nives Felić, mladinska delavka


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00