fbpx

DiGiA - Digitalna avantura


Z veseljem predstavljamo projekt Digitalna avantura »DiGiA«, katerega namen je krepitev digitalnih kompetenc otrok in mladih.

V mesecu avgustu 2023 je bilo Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS izbrano na Javnem razpisu za sofinanciranje usposabljanj otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev, ki ga je organiziralo Ministrstvo za digitalno preobrazbo. V sodelovanju z nami, Zavodom Nefiks in s partnerji Inštitut za mladinsko politiko, Univerza v Novem mestu Fakulteta za ekonomijo in informatiko in Društvo GAHA Slovenija bomo otrokom in mladim na območju Savinjske, Koroške, Zasavske, Osrednjeslovenske, Goriške, Gorenjske in Jugovzhodne Slovenije omogočili digitalno avanturo, ki bo okrepila njihove digitalne kompetence in prihodnje kariere.

Izvajali bomo digitalna usposabljanja za otroke in mlade v starostni skupini od 6. do 29. leta. Aktivnosti se nanašajo na bogato izbiro vsebin s področja Informacijske in podatkovne pismenosti, Komunikacije in sodelovanja, Ustvarjanja digitalnih vsebin, Varnosti ter Reševanja problemov in načrtovanja kariere.

Projekt bo imel več pozitivnih učinkov na otroke in mlade. Pridobili bodo temeljna znanja in veščine na področju informacijske in podatkovne pismenosti, razvili kritično razmišljanje o informacijah ter etično ravnanje pri njihovi uporabi, naučili se bodo učinkovite komunikacije prek digitalnih orodij, osnov oblikovanja ter uporabe naprednih tehnologij, ki so lahko mladim v pomoč. Največji poudarek bo predvsem na varnosti in spletnemu bontonu, kar v veliki meri prispeva k izboljšanju mladostnikove uporabniške izkušnje in načrtovanja kariere, ter približa tehniške poklice, še posebej na področju digitalnih tehnologij.

Usposabljanja so za udeležence brezplačna.

>>> Brošura projekta Digitalna avantura »DiGiA«

Celotna vrednost projekta: 58.680,00 EUR
Časovni okvir projekta: 21. 8. 2023 – 5. 12. 2023
Projekt sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

Več novic o projektu najdete na naši Facebook strani >>> https://www.facebook.com/nefiks.talentiran
Skupaj gradimo digitalno prihodnost!
#digisi #digitalslo

digiA pasica organizacije financer


Iščeš kaj bolj konkretnega?


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00