Nefiks
Nedelja, 21 Oktober 2018

Baloni Karierni dan 2018 tisk1

Nefiks karierni dan je projekt, ki je namenjen predvsem dijakom v srednjih šolah, ki se že spopadajo z izbiro študija in svoje karierne poti ali pa jih to čaka v bližnji prihodnosti. Glavni namen je mladim sporočiti, da je študij pot in ne cilj ter jih spodbuditi k razmišljanju o kariernem razvoju in poklici poti.

Na kaj vse mora biti mlad človek pozoren, ko se odloča o tako pomembni stvari?  Kaj dijaka zanima, kakšne so njegove kompetence, kateri so poklici prihodnosti, kaj zanj pravzaprav pomeni uspeh in kako so karierni uspeh dosegli drugi - ki so nekoč stali pred enako odločitvijo. Na Nefiks kariernem dnevu potekajo aktivnosti, ki se dotikajo prav teh tem. Letos (2018) je tako potekal že tretji Nefiks karierni dan, na katerem so sodelovale srednje šole iz cele Slovenije. Vsako leto nas je podprl tudi predsednik države, gospod Borut Pahor, ki je letos v predsedniški palači gostil pogovor s predstavniki poklicev prihodnosti.

Nefiksovega kariernega dne ni potrebno iskati nekje daleč, saj se lahko zgodi na vsaki zainteresirani srednji šoli. Izvajajo se delavnice na temo kariernega razvoja, pogovori z delodajalci, pogovori z bivšimi dijaki, ki so sedaj uspešni v svojih poklicih, izvedli smo tudi natečaj, kjer so dijaki sporočali, kaj njih motivira za dosego uspeha. Želimo si, da bi tudi tako tema kariernega razvoja postala javnosti vidnejša in pomembnejša.

 

Čaka vas uspeh! Do takrat pa ...

Po uspešno izvedenih dveh kariernih dneh v prejšnjih letih, na Zavodu Nefiks letos zopet obeležujemo Nefiks karierni dan. Mladim, ki se danes odločajo o svojem študiju in s tem o svoji prihodnosti, želimo odpreti pogled naprej. Študij je pot do cilja in ne cilj sam po sebi, če pa se tega pravi čas zavedamo, se je mogoče tudi pravočasno pravilno odločiti o svoji študijski poti. Prihodnost, ki je pred nami je v veliki meri odvisna od nas, zato želimo s sloganom »Čaka vas uspeh!« sporočiti, da pot ne bo vedno lahka, ljudje vas ne bodo vedno pri vsem podpirali, ampak upajte si, vztrajajte in verjemite, da vas čaka uspeh!

Beri dalje

OTVORITEV 2. NEFIKS KARIERNEGA DNE

BP 200
vegovaV organizaciji Zavoda Nefiks je na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana potekala otvoritev 2. Nefiks Kariernega dne. Otvoritve se je udeležil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, častni pokrovitelj projekta. 
Predsednika države so dijaki in predstavniki šole skupaj z organizatorji nestrpno pričakali v avli in mu izrekli toplo dobrodošlico. Dogodek se je pričel z uvodnimi besedami Mateje Klinc iz Zavoda Nefiks, ki je dijake še enkrat opomnila, da študij ni cilj, ampak le pot do cilja in uspeha.

Beri dalje

Karierni dan 2017 tudi v Kopru in Piranu

Letos bodo aktivnosti v okviru Nefiks kariernega dne potekale tudi na obali kjer sta partnerja projekta Klub študentov občine Koper in ŠIMC, Mladinski EPI center Piran.

V četrtek 2. 2. 2017 bo v Kopru karierna delavnica (ob 16.00), v Piranu pa predstavitev različnih poklicev (ob 17.00). Več o obeh dogodkih, si lahko preberete v nadaljevanju.

Beri dalje

Več prispevkov