fbpx Nefiks
Nedelja, 29 November 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Na področju kariernega razvoja za mlade izvajamo tri ključne stvari:
Karierni klubi Nefiks t.siKarierni dan t.siMreža KROJ logotip t.si
Dolga bela crta 15x600

Zaposlovanje v nevladnih organizacijah

V Sloveniji deluje več kot 27 tisoč nevladnih organizacij, ki so dejavne praktično na vseh področjih življenja – od sociale, kulture, športa, zagovorništva, ekologije, zdravja do civilne zaščite in drugih področjih današnje družbe. Načini, kako se lahko posamezniki vključujejo v delovanje posameznih nevladnih organizacij pa so naslednji.

Beri dalje

Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami - KOLEGICE

25. November ima letos še toliko pomembnejšo vlogo, saj se je v času epidemije znova pokazalo, da je problem nasilja nad ženskami še kako prisoten v družbi, sedaj pa je izraziteje zaprt za štiri stene domov, velikokrat brez možnosti kakršnekoli pomoči. Vsekakor je potrebno poudariti, da ko govorimo o nasilju nad ženskami ne govorimo zgolj o fizičnem nasilju, temveč tudi o verbalnem in psihičnem nasilju, katerega učinki so velikokrat spregledani, saj niso vidni na prvi pogled.

Beri dalje

Polovica - poseben dan vsakega projekta

Projekt Nefiks karierne rešitve, ki ga izvajamo pri Zavodu Nefiks s partnerjema, je danes stopil v drugo polovico. Kaj to pomeni za vse, ki delamo na njem, kakšna je bila dosedanja sprememba na področju zaposlovanja, ki smo jo dosegli med mladimi in kaj bo prinesel čas do jeseni 2021.

Beri dalje

Nevladništvo - Kaj to sploh je

Nevladne organizacije so organizacije, ki jih lahko na lastno pobudo ustanovi prav vsak izmed nas. Glavna značilnost nevladnih organizacij ali NVO je da so neodvisni od države, političnih strank in trga, tvori pa jih nevladni sektor oziroma civilna družba. Prevladujoče oblike nevladnih organizacij v Sloveniji so predvsem razna društva, ustanove in zasebni zavodi.

Beri dalje

Več prispevkov