Nefiks
Ponedeljek, 24 September 2018

Na Zavodu Nefiks mladim omogočamo, da pridobivajo nove izkušnje in razvijajo svoje kompetence tudi v tujini. Mladi se lahko udeležijo mladinskih izmenjav, ki potekajo v okviru programa Erasmus+ ali pa se udeležijo projekta Evropske prostovoljske službe. Mladinski voditelji se lahko poleg tega udeležijo še mednarodnih treningov, seminarjev in konferenc, kjer lahko nadgradijo svoje znanje o vodenju raznovrstnih delavnic.

Poleg tega sodelujemo v treh večjih mednarodnih projektih, v katerih mladim v Sloveniji s pomočjo delavnic omogočamo razvoj njihovih talentov in nadgrajevanje znanja.
Projekti so sofinancirani s strani Evropske komisije, programov Erasmus+, in Justice ter slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Kontakt: international@nefiks.si ali 040 698 915

You accepted a friend request: Mother Earth

Med 1. in 8. 9. 2017 je v Ljubljani potekala mladinska izmenjava z naslovom »You have one new friend request: Mother Earth«. Izmenjava je potekala v okviru programa Erasmus+, združevala pa je mlade iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Italije, Španije, Grčije in Velike Britanije.

Beri dalje

Moja prostovoljska izkušnja v Španiji (Malagi)

Od 5. 7. 2017 do 4. 8. 2017 sem bila v sklopu Evropske prostovoljske službe (EVS) v Malagi, v Španiji.
V tem (po mojem mnenju, prekratkem) času sem še s tremi prostovoljci iz Turčije, Nemčije in Poljske kot prostovoljka delovala v organizaciji Madre Coraje, kjer je naše delo bilo, da razvrščamo oblačila, ki so jih ljudje donirali, in jih ocenimo, ali so dobro ohranjena. Nato je organizacija dobro ohranjena oblačila poslala v Peru, kjer so oblačila dobili ljudje, ki si oblačil in drugih stvari ne morejo privoščiti.

Beri dalje

Call for volunteers - Be the best, be EVS (10 months)

Zavod Nefiks's project "Be the best, be EVS" will host one Spanish European voluntary service volunteer from October 2017 to July 2018 (10 months). The volunteer will collaborate in all of the organizations activities with the aim to get in contact with as many young people, youth workers and other people working with youth, as possible and promote Erasmus + among them. The volunteer will have the opportunity to develop his/her own project aswell.

Beri dalje

BiTriMulti trening na Poljskem

Že vse od moje prve udeležbe na mednarodni mladinski izmenjavi se spogledujem z idejo, da bi tudi sama organizirala projekt v okviru Erasmus+ programa. Specifične metode in oblike dela, odlična skupinska dinamika, interkulturno okolje, predvsem pa številne pridobljene kompetence, ki so odraz vsake take izmenjave ali treninga so me vedno znova navdušile in še bolj prepričale v vrednost neformalnega učenja, še posebej takega, ki poteka na mednarodni ravni.

Beri dalje

Več prispevkov